Utedag och ny inneboende

Idag blev det som sagt en utedag för oss. Vi har planterat om jordgubbarna från pallkragarna till slänten, sått lite palsternackor, rensat ogräs, fixat bevattningen till pallkragarna och planterat om mina paprikor🌾

Melissa har underhållt sig själv med vattenkannan😅

Vi upptäckte även att vi har en inneboende i vår trädgård. Möt Igor, vår igelkott som bor under våra vattentankar 🙂

Joakim har även fått svetsa på sitt chassi och jag har fått skriva lite. Undertiden som Melissa badade passade vi på att klippa mig, multitasking på hög nivå. Egenskaper som man lär sig som förälder 😅

Under eftermiddagen så blev det även att plocka av lite kryddor och blad för te. Min lilla hörna börjar växa till sig lite nu 🙏🌿 Nu är det citronmeliss, björnbärsblad, temynta, oregano, rosmarin och dragon som ligger på tork!🌿

Imorgon är det morsdagsfirande som står på schemat!

Det var några som frågade efter receptet på vår hemgjorda glass, det hittar ni här🍨

13 thoughts on “Utedag och ny inneboende

Add yours

  1. Det ser värkligen spänanade ut hur lännge ska dessa ligga på tork 🙂

  2. Jag älskar verkligen att läsa dina inlägg, glad åt att gamla kunskaper om odling och torkning av grönt och en massa annat inte helt håller på att förloras utan tas upp av er i den yngre generationen. Vi vet inte när det kan bli ett överlevnadskrav att veta hur man gör….mina barn älskade att vara med och göra korv och annat av grisen som vi köpte (det är dock min mor som står för de riktiga kunskaperna), de visste att gåsen vi åt var en av dem som vuxit upp på gården och de fick vara med och se när katterna fick sina ungar, de har lärt sig att koka egen saft och att bygga upp ett visst basförråd av mat och att laga mat från grunden. Allt medan deras kompisar ofta stod helt handfallna när de skulle göra något från grunden.
    Jag kan även rekomendera att låta melissa vara med i scouterna när hon blir så stor, oj vad de lär sig mycket där och så roligt de hade på sina läger.
    Jag måste bara fråga om du blandar olika örter till te eller om du bara har dem var för sig…funderar på vilka som hade blivit goda att blanda, jag dricker bara örtte och hade varit kul att hitta en egen god blandning.

    1. Åh tack vad roligt att höra! 🙏 Vi är riktigt intresserade av att kunna göra saker själva och från grunden. Tycker också att det blir mycket bättre när man gör saker själv! Jag kör både separat och blandar, håller på att testa mig fram just nu men återkommer med lite olika blandningar framöver 🙂

  3. Oh vilken söt inneboende, har stött på en igelkott då jag gjorde nattkissen med vår hund vi hade och Bellman nosade förmodligen i närhetn av den för den fräste så det lät som en hund

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d