”Lika grannar leka bäst” av Olivia Reimhagen

Fakta

Författare: Olivia Reimhagen
Förlag: Seraf förlag
Utgiven: 2023
Antal sidor: 336
Genre: Feelgood
Serie: Familjen Rosenblad, Del 1
ISBN: 9789189522732

Handling

Nora och grannen Sam har legat i ett sprattkrig mot varandra sedan hon flyttade in, även om minnet av hur det började blir luddigare för var dag. Det har å andra sidan ingen betydelse längre, för allt hon vet är att Sam under inga omständigheter ska få vinna.
Men när hyresgästerna får veta att de inom 180 dagar måste flytta ut eftersom ett nytt köpcentrum ska byggas tvingas Nora och Sam lägga stidsyxorna åt sidan. De inser att de behöver slå samman sina sprattekniker mot den gemensamma motståndaren.
Kan de åsidosätta sina egna känslor för att nå det omöjliga, eller kommer de och alla grannar stå utan ett hem när dammet har lagt sig?

Omdöme

Som läsare får man följa både Noras och Sams perspektiv. Språket är träffande, lätt att följa med i och det finns en underton av humor genom hela historien. Just humor är en stor del av denna bok och det är många gånger jag sitter med ett leende på läpparna. Karaktärerna är underbara och verklighetstrogna och det går inte annat än att hoppas att det ska gå bra för dem. Och vilken fantastiskt familj som Nora har. Både Nora och Sam har båda en tydlig utveckling som personer och relationen som utvecklas känns äkta. Jag tycker det är underbart hur Olivia väver in HBTQ-personer så naturligt i boken, precis som det ska vara i litteraturen. Olivia har en lättsam, varm och humoritisk ton samtidigt som hon blandar in svårare ämnen som komplicerade familjerelationer.

Rekommenderar denna om du vill ha en färgsprakande bok med humor och kärlek.

⭐️⭐️⭐️⭐️

One thought on “”Lika grannar leka bäst” av Olivia Reimhagen

Add yours

  1. Roligt att läsa vad andra tycker om böcker, just denna boks berättelse lät intressant så jag kommer nog att lägga till den på min att läsa i framtiden lista, tack för tipset

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: