Första dagen och utflykt till koppargruvan

Första dagen på året, vilket också brukar vara årets mest ödsligaste. De flesta ligger hemma och tar det lugnt efter nyårsfesten och knappt några butiker är öppna. Vi däremot var riktigt rastlösa av oss när vi gått upp vid klockan 9. Melissa somnade hos Daniel och Renate igår i Helix hundsäng så Joakim bar hem henne med en filt över (det var minusgrader ute) och efter det sov hon hela natten i sin egen säng i sitt egna rum. Visst är det helt otroligt? Vilken start på året vi fick! Sova själva hela natten i vår säng😊 Det är först när man får barn som man inser vilken lyx det är. Men hursomhelst, vi var riktigt rastlösa av oss så vi bestämde att vi skulle åka på utflykt. Joakim fick bestämma vilket självklart leder till att det blir antingen gruvjakt eller åka till något övergivet ställe. Idag blev det koppargruvan vid Bersbo utanför Åtvidaberg. I blåst och en temperatur på 5 grader vandrade vi runt där. Joakim hade Melissa på ryggen i vår bärstol från Thule. Det var primärturen för den, och den

fungerade galant. Jag hade med kameran så några trevliga bilder blev det också. 
 
 
 
 
 
 
Det fanns gott om övergivna hus som förfallit. Det är alltid lika intressant att kolla in, och oftast så hittar man något. Vi hittde bland annat gamla flaskor från vin och spritcentralen, en gammal cykel och massa annat. 
Köttfärssoppa satt riktigt fint sen när vi kom, småfrusna som vi var. 
På eftermiddagen har Joakim gjort efterforskningar på hur mycket det skulle kosta att bygga en sportbil själv. Jag vet inte riktigt vad jag gett mig in på när jag sa till honom att det är bättre att han bygger en själv än att köpa en begagnad. Men men, han är ju sysselsatt iallafall. Han har även planerat och skickat in ansökan om sin föräldraledighet. Jag och Melissa har suttit och myst i soffan med lite böcker. 
 
Imorgon går Joakim tillbaka till jobbet och jag och Melissa åker ner till Tenhult för att hjälpa min pappa att gå igenom bilder på farfar. Dessutom passar jag på att få håret klippt av pappa. När jag bara ska toppa håret så kan lika väl pappa göra det så slipper jag betala en frisör för det, smålänning som jag är. 
 
Hur har er första dag på det nya året varit? 

2 thoughts on “Första dagen och utflykt till koppargruvan

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: