Projektlördag: Pågående och uppkommande projekt

Vilket ruskväder det är idag jämfört med igår! Igår var jag och Melissa ute på skogspromenad tillsammans med bärstolsgänget här i Nykil. Solen sken och det gick inte att undgå vårkänslorna i luften☀️ Idag öser regnet ner och vi vill helst hålla oss inne. Men två korta och blöta promenader har det blivit ändå.

Men tro inte att vi går sysslolösa bara för att vädret inte är på vår sida. Under förmiddagen har hela familjen varit i garaget. Joakim håller på att fixa med nätverket ute i garaget. Han tycker att vårt internet är alldeles för långsamt där ute så har han skaffat ett eget nätverk dit. Så förhoppningsvis så ska det gå lite fortare för honom nu att hålla på med CAM-filerna till cnc-fräsen nu. Så fort han är klar med att agera elektriker…

Det börjar bli lite trångt här inne😂


Jag har hålla på med mitt senaste projekt, vilket är att snygga till kistan som vi fick när Joakims mormor gick bort. Vi använder den som leksakskista till Melissa men den har haft en del skönhetsfel och inte riktigt passat in med övrig inredning. Så nu håller jag på att ge den lite extra kärlek. Ni får se resultatet imorgon, så håll ut ett tag till🙂

Nya projekt framöver

De som känner oss vet att vi ofta har saker och ting på gång. Både Joakim och jag är rätt rastlösa av oss, men jag tänkte ge er en liten inblick i vad som rör sig i våra huvuden just nu:

  • Robot – Joakim försöker komma över en industrirobot som han vill bygga om till en stor 3D-skrivare. Om han får tag i den återstår att se men planer för den finns det iallafall
  • Sängbord – Efter mycket letande efter ett par snygga vägghängda sängbord till ett rimligt pris så har vi konstaterat att vi ska tillverka dem själva. Joakim har ju maskiner i garaget, material är inte så hemskt dyrt och vi har en ganska tydligt plan på hur vi vill att dem ska se ut. (Ritning kommer komma i ett senare inlägg).
  • Plantering i slänten – Nu när våren börjar närma sig mer och mer så börjar det bli dags för projekten utomhus. I år kommer vi lägga fokus på att planera i vår slänt på baksidan av huset. Framförallt så tänker vi jordgubbsplantor, smultronplantor, lavendel och lite andra marktäckande växter. Självklart så kommer vi även att plantera en del kryddväxter också🌱
  • Börja skissa på en uteplats uppe på kullen – hur vi vill ha den uppe på vår ena kulle har vi inte bestämt än. Det finns många alternativ : grillplats, utekök, nedgrävd jacuzzi, bastu och utformningen ska vi inte ens börja prata om😂

Många fler projekt ligger och gror också men det är de här som vi börjar med. Samtidigt kommer frågan “hur länge kommer vi att bo kvar här?” När vi byggde huset tänkte vi att vi skulle bo här tills vi blev pensionärer, men nu är vi inte lika säkra. Drömmen om en gård på landet är fortfarande stark och lockande, speciellt nu när Joakim börjar känna att garaget på 70kvm är litet! Han skulle vilja ha en stor separat verkstad. Både jag och Joakim drömmer om att starta eget vilket nog skulle passa väldigt bra på en gård. Men vad som händer återstår att se.

Har ni några projekt för i år?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: