Frön och blommor till slänten

Snacka om att både jag och Melissa var trötta igår kväll, hon somnade på mig och jag somnade med huvudet i Joakims knä. Jag hann se lite av husdrömmar Sicilien innan jag däckade iallafall😂 Har ni sett det? Vilket projekt som de skaffat sig! Väldigt roligt och något som en själv också skulle kunna tänka sig att göra. Däremot har jag riktigt svårt för kvinnan i paret, hon är alldeles för rörig och på för min del 😂

Apropå projekt så har vi diskuterat trädgård igen här hemma, känns som den diskussionen aldrig kommer att ta slut 🙈 Men några beslut kom vi fram till iallafall; vi tänker skaffa ett dvärg plommonträd som vi ska sätta i hörnet av trädgården mot gatan som kommer att minska insynen till altanen och vem gillar inte plommon? Vi har även tänkt att skaffa mer matjord till slänten och göra spår i markduken så att plantornas revor och rötter kan komma ner under och förankra sig. Det blev även en tur till plantagen för att kolla lite hur det som ut med blommor hos dem just nu. Självklart följde lite med hem också 😍🌱 Sallads- och morotsfrön till pallkragarna och jordgubbs- och smultronfrön till slänten 🍓 Även lite förgätmigej, murklocka och silverarv🌱

Nu är jordgubbsfröna sådda då de ska förodlas innan de kan sättas ut. Smultronen går att så direkt i jorden, så smidigt! Efter att ha kollat väderrapporten för de närmsta dagarna vågade jag mig på att planera ut de andra blommorna i slänten också. Det kommer vara mycket jobb i slänten framöver, ogräs ska rensas, döda växter ska plockas bort, markduken ska skäras upp, ny jord, plattor som man kan stå på ska läggas ut lite här och var och massor av frön och plantor ska planteras! Här har ni hur det ser ut just nu

Som ni ser så kommer det finnas att göra den närmsta tiden. Men tänk sen när den är full med blommor, buskar och bär 😍☀️ Det kommer bli som en liten oas🙌

Efter en lång dag så bestämde vi oss för att göra en enklare kvällsmat. Pressade mackor med crabfishstuvning, kanske inte den vackraste maten men så gott😋

Nu ska vi fortsätta till på husdrömmar Sicilien och förhoppningsvis somnar jag inte denna gång😂

Ha en fin kväll ❤

13 thoughts on “Frön och blommor till slänten

Add yours

  1. Åh så kul att planera för en trädgård och även plantera lite. Kan tänka mig att det kommer bli rätt mycket jobb men så fint det kommer vara 🙂 älskar att gå runt på plantagen och bara titta på allt fint!

  2. Vad roligt att köpa massa blommor och fröer. Kommer bli jättefint där sen när det blommar för fullt 😍🌸

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: