Recension “Syndabocken” av Sofie Sarenbrant

Ännu en deckare denna vecka! Den här gången var författaren Sofie Sarenbrant. Ännu en författare som jag är riktigt förtjust i. Serien om kriminalinspektören Emma Sköld är riktigt gripande och tar ofta upp samhällsfrågor som klasskillnader, rasism, extremism, psykisk ohälsa och utsatthet bland annat.

I Syndabocken försöker Emma tillsammans med sin kollega Nyllet lösa mordet på en tonårspojke. I början verkar det som ett villainbrott som gått snett och rasistiska och hatiska fördomar sprids på nätet om familjens städerskan och utländska gästarbetare. När tonårspojkens liv börjar nystas upp så kommer det flera överraskningar. Fler människor hittas döda och Emma väljer att ta saker i egna händer och utsätter sig själv för livsfara.

En spännande bok som får en att fundera över hur vårt samhälle egentligen ser ut och vad vi har för syn på varandra. Det är skrämmande hur dysfunktionella en del familjer kan vara och hur illa människor kan bli behandlade. Även om det är en fristående del i serien om Emma Sköld så är det bra att ha läst de tidigare för att ha bättre koll på Emmas privatliv.

Någon mer som har läst boken?😊

21 thoughts on “Recension “Syndabocken” av Sofie Sarenbrant

Add yours

  1. Nej, jag har inte läst den boken ännu men den verkar intressant så jag ska lägga till den på min lista över böcker som jag läsa när det finns tid. Tack för det tipset. Ha en fortsatt trevlig dag.

  2. Den låter verkligen himla intressant 🙂 jag älskar att läsa böcker ska verkligen kolla upp denna 🙂

  3. Denna är väl Sofies nya bok? Jag är ett riktigt fans av SArenbrant och läst alla. Måste kolla om denna finns inläst på Storytel ännu om inte får jag allt ta och köpa den

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: