Recension “Vår lilla hemlighet” av Toni Maguire

En sann historia där författaren Toni berättar om sin barndom där hennes far förgrep sig på henne och hennes mamma valde att titta åt ett annat håll och förbjöd Toni att berätta om övergreppen. Vid 14 års ålder blev hon gravid där hennes egna pappa är far till barnet! Hon söker hjälp och hennes far sätts i fängelese, men hon blir bortstött från sin familj, vänner och lärare. Hon är nära på att dö efter aborten. Inte ens på sin dödsbädd kunde Tonis mamma be om ursäkt! Tonis historia är gripande, och det är så skönt att läsa hur hon tagit sig igenom allt och ändå lyckats skapa sig ett lyckligt liv!

Jag mår så himla dåligt av att läsa sådana här böcker samtidigt så tycker jag det är väldigt intressant och viktigt att läsa. Jag förstår inte hur man kan göra så mot sitt egna barn! Det finns mycket sjukt folk här i världen, jag kan förstå en del utav det. Jag kan förstå att en del inte kommer överens för att de har olika syn på politik, religion osv. Men jag kan inte förstå hur man kan skada en annan människa på det här sättet, ett barn som man ska ta hand om och vara barnets trygghet!

27 thoughts on “Recension “Vår lilla hemlighet” av Toni Maguire

Add yours

 1. Usch såna böcker är hemska… Har du läst 11 år i fängelseskap?? Den är också sann och väldigt gripande… Rekommenderar starkt att läsa den 🙂

 2. Jag älskar att läsa böcker som är självbiografiska 🥰. Det är samma för mig. Jag blir arg. Men ändå tycker jag att det är intressant att läsa tragedier. Hur andra har växt upp.
  Jag rekommendera ”Pojken som kallas DET”. Det är åxå en sann berättelse. Åxå grym. Men hur han tar sig vidare. Det är 3 böcker. Å man behöver läsa dem i ordning. Kram❣️

 3. Jag är precis som dig där – mår så dåligt att läsa sådana böcker men tycker ändå det är intressant. Har inte läst denna dock men blev lite sugen nu 🙂

 4. Jag gillar verkliga böcker. Fast dom är hemska, det är ändå intressant och gripande.
  Men ack så tragiskt. Ska lägga denna på minnet. Ha en fin kväll

 5. Säkert en intressant bok, men nog ingen jag klarar att läsa, utsattes för incest under 13 år av min mors nya man och min mor valde att titta bort….allt förlåtet, han fick 4 års fängelse, men inte glömt…så blir nog svårt att läsa en sån bok.

  1. Nämen fy vad hemskt 💔 Jag vet knappt vad jag ska svara! Jag blir helt tårögd och mår jättedåligt av tanken. Ofta känns det så långt bort när man läser om det. All styrka till dig ❤ Förstår att det aldrig går att glömma!

 6. Mår dåligt bara av att läsa det du skriver. Hur kan det finnas så vidriga människor ute i vår värld.

 7. Nej fy hade nog inte klarat av att läsa något sådant. Men de är vväldigt bra att folk delar med sig av sina liv. Nej fy för den pappan…

 8. Jag har svårt att läsa böcker ibland där de bygger på sanna händelser som denna om ett barn som blir utsatt för övergrepp. Avsky är det jag känner

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: