Tankar kring ekonomi

Den här veckan började med fullt upp på jobbet. Måndagar brukar vara fullt ös hela dagen med jobb och veckohandling. Vi handlar alltid på måndagar om inget annat kommer upp, och det brukar vara ganska lugnt. Men igår var det mycket folk! Kanske berodde på att det var löning. Men vi körde på, åkte hem, packade upp allt och lade korvarna på grillen. Så härligt att kunna sitta ute och äta☀️🌿 Det blev även en sväng i trädgården med vattenkannan. Det tackade mina nysådda frön, rabarber, vinbärsbuskar och björnbärsbuskar för. När jag skriver detta börjar jag inse att det låter som att vi har väldigt mycket växter i trädgården 🤗 I söndags hämtade jag även ett paket jag beställt med lite ytterkläder till Melissa inför hösten. Det är några saker till att fixa inför inskolningen.

Det här med ekonomi

Igår var det löning för de flesta. Jag tycker ekonomi och människor syn på pengar är väldigt intressant. Vi alla tycker och tänker lite olika när det kommer till pengar och det kan även vara ett känsligt ämne. Vi har gemensam ekonomi, det är självklart för oss då vi är gifta, har hus och barn ihop och litar på varandra när det gäller ekonomin. För oss är det en självklarhet att spara undan pengar i den mån det går. Vi lägger mycket fokus på att betala av lånet på huset och försöker tänka ekonomiskt som möjligt i vardagen med veckohandling, matlådor och osv. Det är många småsaker som vi gör i vardagen som gör att vi kan lägga undan ett par tusenlappar varje månad, även om en av oss är föräldraledig.

Vi har ingen behov av att spendera massa pengar. Ibland kan man tro att Joakim har det med tanke på hur mycket han handlar till sina projekt, men vi har faktiskt ett upplägg där. Vi har varsitt “hobbykonto”, hans heter muggkonto och mitt är koppkonto från när vi sparade kontanter i en mugg hemma 😅 Pengar som vi tjänar in på våra hobbies t.ex. tillverka något i garaget, en fotografering eller text hamnar på respektive mugg/koppkonto och de pengarna använder vi sedan för att finansiera våra hobbies. Det går att “låna” från ett annat konto men då måste det betalas tillbaka. Vi har även ett buffert konto för oförutsedda utgifter eller stora utgifter. Så viktigt att ha om man har möjlighet!

Vad har ni för upplägg i er ekonomi?

7 thoughts on “Tankar kring ekonomi

Add yours

  1. Vi har gemensam ekonomi här hemma… Har äntligen börjat lära mig hur man håller i pengarna och börjar spendera dom på ett helt nytt sätt! Det är tack vare sambon som jag har en helt ny syn!

  2. Ja de är en del man ska inhandla inför inskolningen. Vi fick en jötte bra lista vad som är bra både till sommaren och hösten. Vi har inte köpt allt än och tänkte ta allt lite då och då 🙂

  3. Det är bra att ha en dag i veckan som ni handlar på 👍. Kul att ha lite odlingar i trädgården. Som man sen kan äta på 😋
    Här hos oss så har vi gjort så att vi delar på fasta kostnader som internet, värme, vatten, el. Sånna grejer. Jag vill gå in & vara med & betala av lånet på vårt hus. Men just nu går inte det för mig tyvärr. Vi har ingen konto ihop. Utan var & en av oss har 2 var sina konton. Ett spara & ett där pengarna går in. Jag försöker att lägger över pengar på mitt sparkonto när jag har över med pengar på uttagnings kontot när nya pengar kommer in för nästa månad. Absolut är pengar tyvärr en grej som oftast blir tjafs om. Tyvärr. Den ena tycker att den andra lägger pengar på fel grejer & tvärt om 🙂
    Kram❣️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: