“Cirkeln” av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Den första boken i trilogin om Engelsfors. Den följs av böckerna Eld och Nyckeln. Det är en fantasybok som riktar sig till ungdomar/unga vuxna men jag tycker att den funkar för alla som gillar att läsa fantasyböcker.

Handling

Engelsfors är en plats där mystiska saker händer. En plågad pojke begår självmord på gymnasieskolans toalett. Kort därefter så färgas månen röd och sex gymnasietjejer förs mot sin vilja till den nerlagda folkparken. Alla tjejerna går på samma skola men de har ingenting gemensamt. Inte vad de vet. Hela deras världsuppfattning vänds upp och ned. Magi, demoner och häxor. Det är dem som är cirkeln, det är dem som är de utvalda och det är deras jobb att skydda världen mot demonerna som försöker ta sig dit. Tidigare har det bara funnits en utvald men nu var de sju från början, en har redan mist livet. De måste lära sig hantera sina krafter, samarbeta och skydda varandra. Men det är bråttom, för demonernas välsignade är ute efter dem. En efter en. Och de kan inte lita på någon förutom varandra.

Omdöme

En väldigt spännande och bra bok! En stark vänskap bildas trots tjejernas olikheter, vilket är väldigt fint enligt mig. Att även om man inte umgås i samma kretsar så betyder det inte att man inte kan tycka om personen. Det är personliga kriser, kärlek, avundsjuka, hämnd och mobbning. Saker som är vanliga bland ungdomar samtidigt som det finns en mystik som får en som läsare att vilja läsa mer. Precis som karaktärerna i boken så försöker man som läsare lista ut vem demonernas välsignade är, och hoppas att denne inte lyckas ta något mer liv innan den stoppas. Samtidigt så lämnar boken flera frågetecken som får en att vilja läsa nästa bok för att få reda på hur det går.

Boken är även filmatiserad. Jag har inte sett filmen men det får nog bli att göra det framöver.

6 thoughts on ““Cirkeln” av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Add yours

  1. Tack för boktipset. Jag ska på pressmingel på torsdag när Staffan Nordstrand officiellt släpper sin nya bok som jag fick äran att läsa för någon vecka sedan. Böcker är underbart

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: