10 dagar kvar och julskinka

Ny vecka igen och nu är det bara 10 dagar kvar till julafton! Tiden går fort samtidigt som den på ett sätt går väldigt långsamt. Det kommer helt klart bli en annorlunda jul i år, och i helgen försvann en del av julkänslan när min bror och hans familj sa att de inte kommer vid jul. De ska försöka vara med digitalt men det blir inte samma sak. Men det blir ju tyvärr så den här julen. Har ni fixat det ni behöver inför julfirandet?

Melissa har varit hemma idag då hon är lite snorig. Så idag har vi lekt, pusslat, busat, ritat och hon har hjälpt mig med tvätten. Framförallt har vi myst. Hon har varit lite hängig idag och extra mammig idag så förhoppningsvis är det bättre. Joakim får vara hemma med oss imorgon då jag behöver ha lite avlastning, så de två kommer säkert hänga en del i garaget imorgon.

När vi var och handlade igår så köpte vi en julskinka. Det kommer bli första julskinkan för oss i år, vi får se när vi bestämmer oss för att griljera den. Joakim har en kollega på jobbet som är helt såld på julskinkor, hon köper flera varje år och de måste ha rätt form. Så många roliga historier jag har fått höra om dessa julskinkor 😂 Så igår var det självklart att Joakim skulle ta kort på julskinkan för att göra ett kort till henne – vilket hon tyckte var superkul! Man måste ju få skämta lite på jobbet också 😅

Har ni fått en bra start på veckan?

detkaosvikallarvardag

22 kommentarer på ”10 dagar kvar och julskinka

 1. Det blir en annan sak när det inte finns barn med i firandet längre. Vi har inga julklappar och bara 3-4 av favoriträtterna på julbordet. Förberedelserna går alltså rätt snabbt 🙂

 2. Hoppas M piggnar till fort och att ingen annan blir krasslig!
  Har det mesta under kontroll, men har inte alls börjat med maten. Ska göra inköpslista imorgon och planera vad som ska göras vilken dag. Blir inte så mycket julmat eg då vi ska äta ensamma hemma, efter att ha träffat makens familj utomhus en stund på julafton.
  Köpte en julskinka igår och griljerade. Mest för att kunna äta skinkmackor nu innan jul, på julafton är jag inte jättesugen på att ta just av skinkan faktiskt.

 3. Nej vad tråkigt att din bror och hans familj inte kommer, förstår att julkänslan försvann lite med det beskedet… vilket år detta varit! Hoppas på att nästa blir bättre och attvi får fira jul som vanligt!

 4. Stackars liten, men det går så mycket just nu. Skönt att hon kan vara hemma. ett par dagar då. Vi beställde två skinkor till på lördag, Två små, men det går räcka ända för oss. Vi ska ju inte ha något stort hemma så det funkar ju då.

 5. Jag är långt ifrån klar med julförberedelserna, men lite är gjort i alla fall. Nu väntar jag mest på att jag ska få hem alla julklappar som jag beställt så att jag kan packa in dem och skriva lite rim. Och imorgon blir det nog till att klä granen tror jag.

 6. Hoppas M blir frisk snart och att ingen annan blir sjuk, har också småsjuka barn hemma. Vi åt julskinka redan för två veckor sedan, brukar inte äta så mycket av det på julen utan mest på vörtbröd med senap och röbetsallad men hoppas att eran blir god

 7. Klart man får (och ska) skämta på jobbet. Det gör vi hela tiden.
  Hoppas att ni får en mysdag och att Loppan mår bra snabbt igen.

 8. Då fick ni en liten mysdag ändå. Hoppas att snorigheten försvinner snabbt. Haha värsta influencern ju som fotar till kollegan =)

 9. Sorry för sen kommentar ,

  men va duktig att Melissa hjälper till med tvätten
  Bra att de lär sej tidigt el ialf att de e med o förstår sej vad du du gör när man tvättar 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
%d bloggare gillar detta: