Nyårsafton och nyårsdagen

Idag är det första dagen på det nya året! Som vanligt innebär ett nytt år ofta en nystart för många, att man ska ta tag i något och kanske har avgett ett nyårslöfte. Vi har en del projekt och mål under detta året, om du är intresserad hittar du dem här.
Men jag måste säga att vi fick ett riktigt bra avslut på förra året. Vi spenderade förmiddagen på nyårsafton med att rensa och sortera vårt sista förråd och efter det var det bara att umgås hela familjen.

Trerättersmeny

Självklart skulle vi lyxa till det även om vi firade nyår själva hemma. Så vi klädde upp oss, tog fram finporslinet och lagade en härlig trerättersmiddag! Till förrätt blev det pressad macka med krabbstuvning och lite små tilltugg till. Vi åt förrätten när Melissa skulle äta så vi kunde äta alla tre tillsammans.

Efter förrätten så var det dags att göra Melissa redo för natten samtidigt som huvudrätten tillagades. Till huvudrätt blev det hemgjord potatisgratäng, kalvkött och trattkantarellsås. Så gott och mysigt att kunna sitta och äta i lugn och ro.

Väldigt mätta och belåtna efter huvudrätten så fick det bli en lugn stund i soffan med tv-spel innan det blev dags för desserten. Frozen cheesecake med hallon. Enkelt och gott!

Vi fick verkligen en lugn nyårsafton och det blev film fram till strax innan midnatt. Vi gick ut och upp till vår kulle där vi stod och myste samtidigt som fyrverkerierna prydde himlen. Efter det var vi så tråkiga så vi gick och la oss direkt! Det var faktiskt ett under att vi lyckades hålla vakna till klockan 12!

Årets första dag

Vi tog sovmorgon till 8.30 och efter det var det full fart som vanligt. Vi bestämde oss för att ge oss ut i det grå vädret och gå till lekparken i området. Katterna följde självklart med dit också. Så det var hela familjen ute på promenad. Det blev en härlig stund ute med lek, katterna som sprang runt och jagade varandra och Melissa som skulle leka med katterna. Vi träffade även på en granne som kom dit med sin dotter också. Annars var det rätt dött i området, men vad ska man förvänta sig på nyårsdagen? Det brukar ju vara en dag då det inte är så mycket rörelse ute.

Vi har fått en lugn och bra start på det nya året med kvalitetstid ihop hela familjen. Det kom till och med lite snö när vi var ute!

Hur spenderar ni årets första dag?

14 thoughts on “Nyårsafton och nyårsdagen

Add yours

  1. jag säger samma sak varje år; Jag ska bli ännu snällare mot mej själv. Vet inte om det kan kallas löfte, däremot vet jag att det är något som alla borde jobba med 🙂

  2. Skön start på det nya året verkar du ha fått & så mysigt med god matt & lugn & ro på nyår..trevligt att få möjlighet att sitta i lugn och ro och äta.

  3. Vi lyxade också till det för att det verkligen skulle kännas att det var nyår. Smarrig mat ni åt! Sovmorgon till 8.30? Gud så glad jag är att småbarnsåren är över =))))
    Kramen

  4. Vad mysigt att hela familjen var ute på en promenad. Vad för tv-spel spelade ni på nyår?, tycker själv om att spela tv- spel 🙂

  5. Så gott och mysigt nyårsfirande – jag letade efter trattkantareller i butiken men hittade inga – hade annars varit gott till vår hjortstek. Skönt också med en lugn nyårsdag.

    1. Vi hade med en God nyårs meny 😊 jag har aldrig nyårs löften jag kör mer på mål att sätta upp 😊

  6. Jag hade ofta löften förr men ändrade för något år sedan till mål som ni har. De känns lättare att hålla sig efter och något att sträva mot. Härlig meny ni mumsade på

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: