“Under nio nätter” av Denise Rudberg

Fakta:
Författare: Denise Rudberg
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2019
Antal sidor: 308
Genre: Kriminalroman/Deckare
Serie: Marianne Jidhoff (del 9)

Handling
Marianne och hennes utredningsenhet får i uppdrag att starta upp förundersökningen kring en man som föll från sin balkong för cirka ett år sedan. Det hela avskrevs som självmord men när en av hans dotter kontaktar dem börjar de inse att det nog rörde sig om ett brott. Mannen skulle precis separera från sin fru som är en känd livsstilsprofil. När de börjar undersöka familjen har de svårt att få klarhet i familjeförhållandena och de märker att något inte stämmer.
Samtidigt så får Torsten försöka hantera alla sina känslor när hans exfru dyker upp en kväll för att bo hos honom i samma veva som han får ett stort arv som skakar om hans tillvaro.

Omdöme
Rudberg har ett väldigt lätt sätt att skriva på som gör att texten flyter på och det är lätt att bli fast i läsandet. Det är roligt att följa karaktärerna i boken då man lärt känna dem genom seriens gång. Boken känns lagom lång men samtidigt tycker jag att den inte får det uppklarandet i slutet som jag velat ha, det blir lite hängande i luften. Personligen tyckte jag att vissa saker var lite för uppenbara i boken vilket gjorde att det inte blev något överraskningsmoment när det uppdagades – boken föll lite platt.
Men jag gillar hur jordnära Rudberg är i sitt skrivande och karaktärerna, och sättet hon nyanserar överklassen i Stockholm och på ett visar att vi alla är bara människor. Bakom alla fina fasader kan det finnas osäkra människor och hemligheter.

Boken får ⭐⭐

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d