Mer om mig – 10 favoriter

Det här inlägget skulle egentligen kommit upp igår, men det fanns helt enkelt inte tid till det. Men här kommer det 10 favoriter som är en del av Maddes utmaning.

Favoritdjur – Som husdjur är det katt även om hundar också ligger mig varmt om hjärtat. När det gäller vilda djur så är tiger och räv på topplistan.

Favoritfärg – Alla nyanser av blå.

Favoritårstid – Sommaren helt klart. Värmen, solen och all grönska!

Favoritmat – Den här är svår. Jag har ingen mat som jag känner att den här skulle jag kunna äta resten av mitt liv. Är periodare när det gäller vilken mat jag vill äta. Men all mat som är lagad med omsorg smakar bättre! Men visst är en krämig pasta eller skaldjur aldrig fel.

Favoritfilm – Just nu är det mest serier som gäller för min del. Har lite svårt att se om filmer jag redan sett om jag inte tycker dem är riktigt riktigt bra. Men framtidsdystopier som Hungergames och divergent-serien kan jag se hur många gånger som helst.

Favoritbok – Ojoj vilken svår fråga! När jag var liten hade jag definitiv sagt “Pojken som levde med strutsar” eller “trälprinsessan” – vet inte hur många gånger jag läste om dem böckerna! Idag finns det så många böcker som jag tycker om, men den som berört mig mest är nog “Winter of the World” där man får följa olika fiktiva personers livsöden under andra världskriget – har aldrig gråtit så mycket när jag läst en bok.

Favoritblomma – Tycker blommor är jättevackra men namnen är jag extremt dålig på! Jag tycker väldigt mycket om hortensia och hade det i min brudbukett. Men jag är totalt värdelös när det kommer till att sköta den.

Favoritbil – är väldigt dålig på bilar, till skillnad från min man som älskar allt som har med bilar att göra och till och med byggt en egen. För mig ska en bil vara säker, skön att åka i och se bra ut. Så just nu får jag säga vår Mercedes.

Favoritmusik – Också en riktigt svår fråga. Jag måste ha musik man kan sjunga med i, musik utan text är inget för mig. Annars lyssnar jag lite på allt. Det beror på tillfälle och humör. Men två låtar som jag har fastnat för just nu är komplicerad med Miss Li och If I die young med Julia Sheer.

Favorithögtid – Alla högtider har sin charm och jag har svårt att plocka ut en favorit. Julen är väldigt mysig men innebär ofta en del stress. Jag får nog säga midsommar trots det klassiska midsommarvädret. När jag var liten brukade vi alltid åka till min morfars sommarstuga och då var hela den sidan av släkten och alla som hade stuga i närheten med och fira med midsommardans, lotteri, auktion och picknick. Vi var på igen sommaren 2019 med Melissa och då kände jag att jag verkligen saknat det och tycker det är så fin tradition.

5 thoughts on “Mer om mig – 10 favoriter

Add yours

  1. Det här med favoriter är inte det enklaste att svara på. En krämig pasta med skaldjur lät riktigt gott och kanske en varm sommar dag 😉 Kul att läsa dina svar <3

  2. Så roligt med alla som hoppade på den här utmaningen och så kul att läsa alla svaren. Vissa frågor är inte enkla att svara på.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: