10 frågor om semester

Då var det dags att fortsätta på Maddes utmaning. Dessa frågor handlar om semester.

Första semesterminnet – Det är när vi hyrde ett hus i Norge tillsammans med en annan familj. Kommer ihåg huset som låg uppe på en höjd och nedanför var det hästhagar. Minnet har etsat sig fast då jag blev jagad av en häst upp för den långa backen.


Bästa resan – Ojoj, vad svårt! När vi åkte på segelkurs i Kroatien 2017 var en av dem bästa. Vår resa till Potsdam i Tyskland är också en av favoriterna.


Vad tycker du om campinglivet –
Vi campade en hel del när jag var liten. Att bo på camping är inget för mig men tycker bättre om att fricampa. Däremot att segla får hamn till hamn är underbart!


Vilket färdmedel föredrar du –
När det kommer till utlandsresor är det flyg. Annars är det rätt skönt att åka egen bil när man kan avgöra själv när man vill åka, stanna och vilken väg man vill ta.


Drömresmål – Det är helt klart Japan. Få uppleva kulturen och landskapet. Sen vore det väldigt häftigt att få de the big Five i Afrika och besöka en riktig storstad i USA.


Vad tycker du om kryssningar –
Har bara varit på några enstaka mellan Sverige och Finland och till Estland. Det är en speciell känsla men alldeles för alkohol för min del.


Har du varit på charterresa –
Nej, vi har mest satt ihop våra egna resor och inte kört någon sådan paketresa.


Semestertips i Sverige –
Österlen, skärgården, Varberg, Söderköping, det finns många guldkorn i Sverige.


Vad har du för semesterplanering –
Detta året tänker vi utforska Östergötland, framförallt kusten. Sedan blir det förhoppnings att kunna träffa lite vänner och familj. Det kommer framförallt bli dagsutflykter.


När har du semester –
Eftersom jag är föräldraledig så antingen hela sommaren eller inte alls beroende på hur man ser det. Men Joakim har den klassiska industrisemester vecka 28-31 så det är då vi kommer att åka runt lite.

2 thoughts on “10 frågor om semester

Add yours

  1. Japan vore verkligen ett intressant land att besöka. Dit skulle jag också gärna åka och det känns riktigt spännande.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: