Valborg med lockdown

Valborg – sista dagen i april. Trots ett varierande väder så tycker jag det varit en bra månad. Vi har fått saker och ting gjorda, träffat lite vänner som vi inte sett på länge under coronssäkra förhållanden, och förra helgen firade vi vår bröllopsdag lite i förtid med barnvakt. Jag har även startat min hälsoresa och än så länge går det utmärkt enligt mig.

Tyvärr får april ett desto tråkigare avslut. Smittspridningen är så hög nu i Östergötland att de satt in nya restriktioner om personlig lockdown i två veckor från och med idag. Så det var bara att avboka vår resa till Kolmården som var tänkt på söndag och hålla sig hemma istället. Vi har inte varit mycket i affärer eller träffat så många andra under pandemin men nu får vi bli ännu mer restriktiva helt enkelt. Hoppas verkligen att andra också följer detta och det här hjälper så det inte behöver vara så långvarigt. Vi kanske kan göra en utflykt till något naturreservat eller kanske drar vi igång med något av projekten vi har liggande – vem vet?

Nu ska vi hålla oss positiva – det är fredag! Det ska vara fint väder hela helgen, vi är friska och mår bra och det finns en bit morotsrulltårta kvar i kylskåpet! Den här Valborgen får det bli en skogspromenad med katterna.

Har ni några roliga planer för Valborg eller helgen?

17 thoughts on “Valborg med lockdown

Add yours

 1. Trist att ni fick ställ in er resa till Kolmården. Som tur är finns det kvar och ni kan åka dit en annan gång. Önskar så mycket just nu att allt bara kan vända och vi kan leva mer fritt igen. Önskar er en riktigt fin Valborg <3

 2. Tyvärr så tror inte jag det är många som följer dessa restritionerna som vi får för hade dom gjort det så hade det inte blivit värre och värre, detta skit kommer aldrig att sluta om det inte är många som tar detta på allvar..

 3. Tråkigt att ni får ställa in men det är som det är i denna pandemin.
  Grattis på bröllopsdagen i efterskott.

  Glad Valborg

 4. Det är så klart trist att få avboka men smittspridningen är sjukt hög just nu och särskilt här i Uppsala dominerar den brittiska varianten..Flera bekanta har insjuknat och även hamnat på sjukhus så det är bäst att ta det säkra före det osäkra..de är alla unga och friska också..en väldigt lömsk sjukdom som man inte vet hur den drabbar..hoppas ni får en trevlig helg ändå

 5. Det är så tråkigt att det ska bli så, men nu måste vi stopp på smittan. Gäller att vara försiktiga just nu

 6. Men fy vad tråkigt! Men vad innebär personlig lockdown egentligen? Får man fortf gå till jobbet och/eller handla mat osv? I Blekinge, där vi har sommarhuset, kallar man det skärpta restriktioner, men verkar vara ungefär samma. Att bara umgås med dem man bor med och att inte träffa andra än dem man måste i skolan eller på arbetsplatsen.

  1. Det är väl egentligen skärpa restriktioner men de uppmanar folk till personlig lockdown. De som måste vara på plats på jobbet får åka annars ska man vara hemma. Dem testar väl och de hur det funkar innan dem sätter in andra åtgärder

 7. TRist med Kolmådern för det är en fantastisk djurpark men det går fler tåg dit kan jag lova. Ja Covid är fasiken inte alls kuk säger jag som är sjuk i det just nu

 8. tråkigt att ni fick ställa in jag löste nånstans att regeringen tillåta500 pers på samlings platser. jag tycker dick det ör alldeles för tidigt. vaccinationen itav mönniskor är inte klara och det är dumt att börja öppna i sverige än

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: