Fler sjukhusbesök framöver

När Melissa var liten så var det problem med hennes höfter, vilket resulterade i både von rosenskena och en nattortos, och många sjukhusbesök och röntgen. Det var en speciell tid, och då var man ju lite nojig för det var ens första barn. Vi blev så glada när de sa att Wilhelms höfter är okej, men visst skulle han också få sina sjukhusbesök…

Nu under de senaste gångerna på bvc har de anmärkt att hans huvud växer mycket. Inte utanför kurvan men i övre kant. Förra veckan fick vi gå på den ett extra besök för mätning av huvudet. Och efter det beslutades det om att vi skulle få en tid till ultraljud. De ville kolla så att det inte ansamlas vätska kring hjärnan – vattenskalle sa de på bvc, som ligger och trycker. De trodde att det inte är särskilt troligt eftersom han är pigg och glad.

Så idag var det dags för ultraljudet, som Joakim fick följa med på då jag är lite krasslig. Först så började en läkare känna på Wilhems huvud, och kände ett lätt tryck vid fontanellen. Sedan fick de gå till röntgen för ett ultraljud, och det visade en liten vätskeansamling framför hjärnan. Så efter att de fått vänta två timmar i ett väntrum, fick de beskedet att det blir MRI på Wilhelms huvud nästa vecka, med narkos, för att bedöma omfattningen. En ögonläkare ska kolla så att synen inte är påverkad. Och efter det ska det beslutas om det ska dräneras.

Så tacksam att vi bor i Sverige och att mina barn får den sjukvård de behöver ❤️

8 thoughts on “Fler sjukhusbesök framöver

Add yours

  1. Har jobbat mycket med barn med vattenskalle som snarare är vätska inuti hjärnans ventriklar som inte tömmer sig. men det kan ju också samlas vätska utanför hjärnan. som kan dräneras bort. Bra att de är så observanta och ja, visst ska vi vara tacksamma för det land vi bor i som har kontroll på barnen och som åtgärdar så snart något som avviker upptäcks. Håller tummarna för att allt ska gå bra.❤️

  2. Inte alls roligt det där men som du säger tur att vi har möjligheten här i landet. Så glad att de gör vad som krävs för att dina barn ska ha det så bra som möjligt. Vattenskalle, är det ärftligt och farligt?

  3. Vilken oro det måste vara för er. Har inte så stor erfarenhet av just vattenskalle, och den erfarenheten jag har går väldigt många år tillbaka. Det är så skönt att dom har så bra kontroll på barnen och att det allra mesta upptäckts tidigt.

  4. Å så jobbigt! När min 3-åring hittade själv till sina olika läkare på Huddinge Sjukhus, insåg jag att vi varit där onormalt mycket. Hans bästa kompis var magläkaren…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: