Varsågod att ta – Ja, tack!

Nu skördas det för fullt när man går förbi trädgårdarna, och idag på morgonpromenaden blev jag riktigt glas när det fanns påsar med blommor med en skylt “Varsågod att ta”. Så självklart fick en påse med plommon följa med hem.

Blir lite varm i själen när jag ser sådana skyltar, och när folk ger bort det de själva inte behöver eller hinner använda upp. Det kan vara allt ifrån växter, plantor, frukter och grönsaker. Då kan någon annan också få nytta och njuta av det.

Det är ju även något mysigt över när folk säljer det som de själva odlat. När vi var i stugan i somras gick vi förbi en gård där de ställt ut grönsaker som de sålde. Den som gick förbi kunde ta de grönsaker de ville ha och swisha pengarna. Jag har en förkärlek till sådana ställen, och de bygger även på tillit att folk faktiskt betalar för det dem tar.

Den gången blev det inget handlat, men i helgen ska vi på höstmarknad på Visingsö. Och vem vet, det kanske blir något handlat då.

Brukar ni ta emot frukt/grönsaker från andra, eller ger ni kanske bort?

10 thoughts on “Varsågod att ta – Ja, tack!

Add yours

  1. En påse plommon tackar man inte nej till. Härligt när man kan dela med sig i stället för att slänga dem. Kul med höstmarknad på Visingsö, hoppas ni hittar många roliga saker.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: