“En jul av minnen” av Gabriella P. Kjeilen

Fakta:

Författare: Gabriella P. Kjeilen
Förlag: Seraf förlag
Ljudbok: Saga Egmont
Utgiven: 2021
Lyssningstid: 6T 32min
Genre: Feelgood, vuxen romantik, julroman

Handling:

Julia Erlandsson har inte varit hemma i Lummeby på tolv år. Men när hennes pappa bryter benet och inte orkar resa till henne över julen tvingas hon tillbaka. Minnen från det förflutna jagar henne och trots att hon försöker söka skydd i böckernas värld gör allt henne påmind om vad som hände där för tolv år sedan. Det som fick henne att lämna allt och fly.

När Martin Bäckmans mamma drabbades av Alzheimers och flyttade in hos honom sattes allt annat på paus. Nu, flera år senare, står han ensam i sitt stora hus när modern tvingats flytta in på hem. Han inser att han befinner sig i lite av en livskris och vet inte riktigt vad han ska göra härnäst. Inte blir det lättare av att hans ungdomskärlek plötsligt dyker upp efter att ha försvunnit spårlöst ur hans liv så många år tidigare.

Omdöme

Boken är välskriven och det är tydliga miljö- och karaktärsbeskrivningar som gör att man ser allt framför sig. Som läsare får man följa både Julia och Martins perspektiv där det är perspektivbyte vartannat kapitel. Handligen kretsar kring Julias och Martins relation, varför hon lämnade Lummeby och vad Martin ska göra efter att hans liv varit lite på paus sen hans mamma blev sjuk. Det är mycket om familjerelationer. Den har även lite hetare stunder i sig och jag gillar att boken inte är sockersöt. Boken belyser även lite jobbigare ämnen som psykisk ohälsa och Alzheimers. En mysig och varm julroman som också innehåller sorg och saknad. Mycket känslor men det lämnar en med ett leende på läpparna och en härlig julkänsla.

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐

7 thoughts on ““En jul av minnen” av Gabriella P. Kjeilen

Add yours

  1. Böcker som lämnar en med en skön känsla efteråt är underbara. Känns som att författaren verkligen lyckats med just feelgoodkänslan. Tack för tipset!

  2. Den typen av böcker tycker jag är perfekt att lyssna på när jag går med hunden 🙂 Toppen att varva tyngre ljudböcker med lite mer lättsammare ibland.

  3. Tack för tipset. Jag har inte ens orkat lyssnat på böcker den här månaden, men saknar det. Lät bra, och gillar ändå då det finns något slags djup i dom.

  4. Ohh det låter verkligen som en härlig bok med julfeelings, även sorgliga bitar och djupa men det gör ju en film, eller bok även bra då, för det blir mer äkthet i det då.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: