Utmaning – min jul

Då det är julafton på fredag så passar det ju ypperligt med jultema på veckans utmaning.

Har ni allt julfirande på en dag eller uppdelat på flera dagar?

Vi brukar dela upp firandet på flera dagar så att vi slipper stressa och fara och flänga mellan olika ställen. En förmiddag där och en eftermiddag här är inte min grej alls och tycker det blir en onödig stress. För mig är det inte så viktigt vilken dag som man träffas, vara att man faktiskt träffas och umgås.

Finns det något som du tycker är ett måste på julbordet och något du kan vara utan?

Min favorit på julbordet är rödbetssallad! När jag var gravid med båda barnen hade jag en craving för rödbetssallad på kanelknäckebröd. Jag skippar gärna sillen.

Är det något tv-program som du bara måste se under jul?

Nej, inte måste. Jag skulle klara mig alldeles utmärkt utan att se på tv:n under jul. Visst är det mysigt med Kalle Anka och Karl-Betil Johnsson på julafton men jag känner inte att de är ett måste, men visst kommer vi nog se Kalle Anka i år nu när Melissa börjat uppskatta att se på tecknat.

Brukar du ha juliga kläder?

Jag tillhör inte dem som har tröjor, strumpor eller vad det nu kan vara med julmotiv på. Däremot försöker jag väljer kläder vid jul som har lite juliga färger som rött eller grönt.

Finns det någon speciell jultradition i familjen som du känner lite extra för?

Så länge jag kan minnas så har vi alltid spelat diamanten vid julklappsutdelningen i min familj – dvs mina föräldrar och syskon, och numera även respektive. Varje paket har fått ett nummer och en tillhörande lapp i en skål. När man får en diamant så får man dra en lapp ur skålen och hämtade paketet som står på lappen och ge det till den personen som paketet är till (om det inte är en nitlott). Den här traditionen tycker jag är väldigt mysig och det blir en rolig stund när vi sitter och spelar tillsammans.

Om ni vill svara på frågorna i ett eget blogginlägg får ni gärna länka till mig. Nästa vecka tänkte jag att vi ska blicka tillbaka på det gångna året i utmaningen.

9 thoughts on “Utmaning – min jul

Add yours

  1. Haha, älskar att ni hägnat in granen. När barnen föddes sa jag till släkten att jag vägrade åka runt, ville de träffas fick de komma till oss. Så vi firade bara en en dag och så är det fortfarande.I år blir det också hemma hos oss, men väldigt smått. Inga julklappar och skaldjur på julbordet.

  2. Åå ligger liiite efter men är förhoppningsvis snart ikapp med dina utmaningar! Det är jättekul!
    Älskar idén med Diamanten och julklapparna! Det ska jag försöka komma ihåg till nästa år, man kanske kan göra en variant med hemliga julklappar som vi har 🙂

  3. Försöker skapa oss nya traditioner, då jag egentligen inte haft några. Men visst är julen mysig och delar också gärna upp den.

  4. Julen ska vara lugn tycker jag utan fläng fram och tillbaka. Det viktigaste för mig på julbordet är Janssons frestelse och revbensspjäll.

  5. Det bösta är ju igentligen att dela upp det hela så behöver det inte bli så mkt på eng gång 🙂 i år gör vi så 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: