Utmaning – Mina gröna fingrar

Nu när det är vår och grönskan spirar så kändes det väldigt passande att prata om våra gröna fingrar.

Gillar du att hålla på med växter/odla och upplever du att du har gröna fingrar?

Jag tycker att det är kul att odla och jag tycker det är väldigt fint och härligt med växter. Däremot har jag nog inte så gröna fingrar som jag önskar att jag hade. Jag är ofta bra på att driva upp växter men sen när de har växt upp är jag inte alltid så bra på att hålla dem vid liv tyvärr. Men grönskar jag odlar brukar det nästintill alltid bli något ätbart utav i slutändan.

Vad är det mest annorlunda du odlat/växt som du har haft?

När vi bodde i lägenheten odlade vi passionsfruktsplantor som täckte ett helt fönster i vardagsrummet men de fick tyvärr inte följa med när vi flyttade upp till Linköping. För något år sedan så satte jag en avokadokärna i vatten och fick en avokadoplanta, dock så överlevde den inte så länge sen efter att jag planterat om den. Men just nu håller jag på att odla en dadelpalm, satte ett frö från en vanlig dadel som jag köpt i affären och den har tagit sig riktigt fint så nu håller vi tummarna för att den håller sig vid liv framöver också!

Min blivande dadelpalm

Finns det någon växt som du har misslyckats med?

Haha, ja det finns många. Testade bananplanta en gång, men den var nog lite för krävande för mig. Rosor i kruka är ingenting för mig, de dör direkt som rör jag vid dem ungefär däremot börjar jag bli bra på att kunna ta hand om hortensior som annars brukar vara ganska så känsliga.

Om du skulle kunna odla vilken växt du ville, vad skulle det vara då?

Jag hade gärna haft en hel pergola där det växte vindruvor och ett stort apelsinträd.

Om du vill svara på frågorna på din egen blogg få du gärna länka till mig och kommentera här så att jag kan gå in och läsa dina svar.

5 thoughts on “Utmaning – Mina gröna fingrar

Add yours

  1. Gröna fingrar….nja. Gillar att odla och pyssla i rabatterna. Fast jag är inte så bra på det. IblNd säger sambon att jag frågar växterna såhär…vill ni följa med hem och dö?
    Viss är lättare att hålla fina dock dom mina fina pioner och rhododendron.
    Kram från en glad hobby odlare
    Kram Kajsa

  2. Om jag gillar trädgård svaret på den är JA. Jag borde nog vara trädgårdsmästare eller designer kanske rent av. Vem vet var jag hamanr i framtiden. Den som lever får väl se… Kram KRam

  3. Gillar att odla, men det känns för tidskrävande för mig just nu. Hemma hos mig trivs blommorna riktigt bra även om de får klara sig på väldigt lite vatten. Kaktusarna växer så det knakar kan man säga. Kan också drömma om ett stort växthus med massa ätbart i.

  4. Nej jag har inte gröna fingrar, jag har gröna växter här hemma och en av dem har vi fått slängt så nu är det bara två kvar… Men jag älskar att vara ute i naturen 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: