“Ensamvarg” av Sara Dalengren

Fakta

Författare: Sara Dalengren
Förlag: Seraf förlag, ljudbok Saga Egmont
Utgiven: 2018
Antal sidor: 270
Uppläsare: EvaMaria Oria
Genre: Paranormal romance
Serie: Flocken del 1

Handling

Jonathan är en skepnadsskiftare på flykt undan flocken som dömt honom till döden. Vad han har gjort för att förtjäna sin dödsdom vet han inte, inte heller varför Anja, systern till flockens alfa skonade hans liv. Hos Miriam finner han en fristad, men vågar han tro på en framtid eller kommer det förflutna att hinna ikapp honom?

Miriam är thrillerförfattaren med smak för det makabra, vilket har haft en förödande effekt på hennes kärleksliv. Hon lever ensam, omgiven av Hökensås skogar, med när hon tar sig an en skadad främling förvandlas hennes lugna lantliga tillvaro drastiskt.

Omdöme

Boken är skriven i tredjeperson där man får följa Jonathan, Miriam och Anja. Språket är enkelt att följa med i och det är tydliga gestaltningar både av miljöer och karaktärer. Jag tycker om alla karaktärer, men speciellt Miriam då hon ändå har lite skinn på näsan, vågar ta för sig och inte har något emot att vara ensam ute i skogen. Kanske också för att hennes yrke är författare. Anja gillar jag väldigt mycket för att hon är stark i sig och brottas med sina plikter mot flocken och vad hon anser är rätt. Det är mycket fokus på relationen mellan Jonathan och Miriam och jag tycker om hur den byggs upp och utvecklas. Däremot är det Anja som är mest spännande att följa, men hon får inte så mycket utrymme i denna bok men tror att hon kommer få synas mer i nästa bok i serien. Boken är både spännande, mysig och ger varma, hoppfulla känslor. Jag hade väl önskat lite mer spänning mot slutet, där allt ställs på sin spets. Tyvärr upplevde jag att det saknades i den utsträckning jag hoppats. Däremot kommer en ordentlig cliffhanger i slutet och ger definitivt ett driv till att läsa nästa bok i serien.

Mitt betyg ⭐⭐⭐

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: