“Sista sommaren” av Eleonore Holmgren

Fakta
Författare: Eleonore Holmgren
Förlag: Bazar förlag
Utgiven: 2021
Antal sidor: 320
Uppläsare: Anna-Maria Käll
Genre: Feelgood, samtida skönlitteratur
Serie: Lindö-serien Del 1
ISBN: 9789180061810

Handling

Sista sommaren är en varm och underhållande roman om ett slumpartat möte, en oväntad vänskap och en oförglömlig sommar.

Adam är utkastad hemifrån och på flykt från en knarklangare när han desperat bryter sig in i ett hus i Stockholms skärgård. Där överraskas han av 86-åriga Britta, en vresig och bestämd dam som mot sina barns vilja har rymt till sitt älskade sommarställe.

Britta låter Adam stanna eftersom hon inser att hon behöver hjälp. Han får betala för mat och uppehälle genom att jobba hårt och följa hennes minsta nyck. Till en början gnisslar det ordentligt mellan dem, men långsamt börjar en vänskap växa fram som kommer att förändra dem båda. Det blir en magisk sommar – en av de bästa i Brittas liv.

Omdöme

En riktigt välskriven debut! Språket är lättsamt, vackert och förmedlar verkligen en känsla av svensk sommar. Det anpassas även beroende på om det är Britta eller Adam som man följer vilket gör att det aldrig råder några tveksamheter. Handlingen är humoristiskt, hjärtevärmande och innehåller både svärta och sorg. Karaktärerna är älskvärda och det är underbart att följa relationen som växer fram mellan Adam och Britta. Även den innerliga relationen som finns mellan Britta och väninnan Iris ger värmer upp ens hjärta, trots smågnabb så är relationen stark och genuin. Jargonen mellan karaktärerna och hyssen som de äldre damerna får en att skratta och det är en otroligt mysig bok med smak av sommar. Den innehåller mycket sorg men även att ta vara på livet och att man kan välja nya vägar. Slutet är väldigt fint och jag kommer definitivt att läsa nästa bok i serien också.

Betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2 thoughts on ““Sista sommaren” av Eleonore Holmgren

Add yours

  1. Tack för boktipset. Har varit lite dålig sista tiden på att både lyssna och läsa, men borde ta tag i det igen. Oftast mår man så bra av det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: