“Halvsjälarna” av Linda Andersson

Fakta
Författare: Linda Andersson
Förlag: Visto förlag
Utgiven: 2020
Antal sidor: 357
Genre: Fantasy
Serie: Trilogin om Livstjuvarna del 2, recension av del 1 hittar ni här
ISBN: 9789178852161

Handling

Mariell har gjort sitt val och är nu fast i Dödsriket. Men allt går fel redan från början. Bara minuter efter att hon låtit sitt offer leva dyker Vintervit upp på Vårängen för att anhålla henne. Hon ställs inför De Kunniga och bestraffas precis som alla andra brottslingar gör. Men är det tillräckligt? Hon är trots allt Den utan kryphål.

Mariell gör det omöjliga och flyr. Väl fri från Vårängen har hon tänkt följa sin mentor Jaques råd: att finna en mystisk skrift och kämpa för sin frihet. Ett uppdrag som visar sig vara svårare och mer plågsamt än något hon tidigare gått igenom. Och som om det inte vore nog får hon snart reda på något som kommer att skaka om hennes tillvaro på ett mer känslomässigt plan.

Omdöme

Boken tar vid precis där den föregående slutade så för att läsa denna bör man ha läst tidigare för att hänga med. Liksom föregående bok är den här välskriven, språket är ungdomligt och har ett bra flyt. Huvudkarakätren Mariell växer i mina ögon för varje sida och det är kul med en stark kvinnlig huvudkaraktär och hon är långt ifrån perfekt, något jag verkligen uppskattar. Nya personer dyker upp och frågan är vem som det går att lita på. Återigen imponeras jag av all fantasi och världsbygget. Handlingen är medryckande och jag har hela tiden haft “bara ett kapitel till” – känslan. Det händer mycket saker, det är maktkamper på olika håll och Mariell möter minst sagt en hel del motgångar. Nya saker om dödsriket fliks in här och var på ett mästerligt sätt, och bilden kring Mariells krafter klarnar mer och mer. Jag räknade ut den stora tvisten ganska så tidigt men det gjorde inget för det kastades in lite skruvbollar hit och dit som fick en att tveka. Ändå lyckas slutet att överraska en! Boken är spännande, fördjupar sig i karaktärerna samtidigt som tillvaron i dödsriket blir allt skakigare. En fantastisk uppföljare som bygger upp spänningen än mer inför sista boken i serien.

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2 thoughts on ““Halvsjälarna” av Linda Andersson

Add yours

  1. Håller helt med dig. I bok två så växte Marielle för mig med och jag gillar också att hon inte är “perfekt” för ingen är perfekt 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: