“Tidssystrarna” av Linda Andersson

Fakta
Författare: Linda Andersson
Förlag: Visto förlag
Utgiven: 2021
Antal sidor: 443
Genre: Fantasy, unga vuxna
Serie: Trilogin om Livstjuvarna Del 3, här hittar ni recension av del 1 och 2
ISBN: 9789178855728

Handling

Mariell har funnit skriften, Skogen är född och Bibbi är återfunnen – allt borde vara frid och fröjd. Men i bakgrunden lurar mörkare krafter, krafter som inte ens de kunniga rår på. Krafter som hotar att vända upp och ner på allt …

Efter ett oväntat möte läggs en gigantisk börda på Mariells axlar. Allt på grund av ett öde hon aldrig tycks kunna fly från. Ett öde som är lika gammalt som Dödsriket självt. Men hur ska hon lyckas hitta lösningen när hon inte vet vad problemet är? Mariell finner sig snart famla i mörker, och när hon väl förstår hur allt hänger samman är det för sent.

Omdöme

Boken tar vid precis där förgående boken slutade och man behöver ha läst de tidigare för att hänga med. Precis som i de andra böckerna i serien så är det ett bra flyt i språket, det är mycket fantasi och välbyggda miljöer. Mariell fortsätter att utvecklas som huvudkaraktär men även Bibbi får ta mer plats och även andra karaktärer visar sig mer. Något jag verkligen uppskattar. Spänningen i boken är hög, den är medryckande och det är svårt att lägga den ifrån sig. Saker och ting ställs verkligen på sin spets, och utan att avslöja för mycket kan jag säga att jag hade velat känna mer i de avslut som blev. Alla trådar sammanflätades mästerligt men jag hade velat känna det djupare inom mig.
Helt klart ett värdigt avslut på serien, och om du gillar fantasy så tycker jag definitivt att du ska läsa serien. Men ha lite överseende med Mariell till en början, hon växer med tidens gång.

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️

2 thoughts on ““Tidssystrarna” av Linda Andersson

Add yours

  1. Det låter verkligen som en bokserie för mig. Jag pluggar just nu så har inte tid att läsa annat än kurslitteratur men jag ska spara boktiteln till när jag har mer tid.

  2. tror att jag ska ta och kolla på den, jag gillar en viss sorts fantasyböcker, och denna lät intressant, dock har jag läst en hel del serier som jag inte tyckte var så jättebra..tack för tipset

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: