Kanelbullar och sirapslimpor

Det har varit två dagar i bakandets tecken. Gårdagens kanelbullar blev riktigt smaskiga och hur kan de inte bli det när alla hjälptes åt med att göra dem. Så himla mysigt att baka med barnen, och Joakim kom hem i perfekt tajming så att han kunde hjälpa till med pensling och socker.

Jag hade tänkt att jag skulle försöka få lite skrivet igår på kvällen efter barnen hade somnat. Men huvudet och orken sa tvärt nej. Istället blev det en ljudbok i öronen och virkning i händerna medan Joakim var ute och sprang med Bartolo. Det är faktiskt riktigt meditativt, och är man en rastlös själv, som jag har insett med åren att jag faktiskt är, är det skönt att ha något att pyssla med när man försöker koppla av.

Idag har det varit en lugn dag här hemma. Det har varvats att läsa, skriva och vila. Två sirapslimpor har blivit bakade och medan de jäste passade jag på att ta ett varmt bad, vilket gjorde underverk för halsen. Sirapslimporna blev riktigt fina och goda. Nu är frysen full med både bullar och bröd.

Det har även blivit ett flertal avsnitt av the Sandman idag, är det någon mer som ser på den serien?

2 thoughts on “Kanelbullar och sirapslimpor

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: