“Otillräcklig” av C.N Persson

Fakta

Författare: C.N. Persson
Förlag: Visto förlag
Utgiven: 2021
Antal sidor: 341
Uppläsare: Elias Elling
Genre: Fantasy, ungdomsböcker
Serie: Maddox silver del 2, recension för del 1 finns här
ISBN: 9789178854370

Handling

Anton är en ensamstående tonårspappa som bär på en stor hemlighet. Han har Superkrafter. Medan hans adoptivpappa reser runt och föreläser om Supers rättigheter tar staten hårdare tag i förföljelsen med spontana provtagningar. Man fortsätter uppmuntra vanliga medborgare att ange bekanta de misstänker bär på Supergenen.

Samtidigt börjar det dyka upp tecken på att en löst sammanfogad terroristgrupp som kallar sig Supers Förenade har börjat slå tillbaka. Med våld kräver de mänskliga rättigheter åt alla Supers. Dessutom vill de att Anton ska ansluta sig till dem.

Anton rycks med i en desperat kamp för att försöka skydda sin familj, medan somliga i hans närhet börjar uppföra sig allt mer underligt och flickvännen sviker. Kan Anton ens lita på sina närmaste vänner?

Omdöme

Rekommenderar att man läser första boken i serien för att hänga med ordentligt i denna. Precis som i föregående bok har författaren lyckats fånga både språket och kulturen hos ungdomarna. Huvudkaraktären fortsätter att utvecklas under bokens gång, samtidigt har han sina brister vilket gör att man gillar honom mer fast att jag ibland bara vill skälla ut honom för att han är så impulsiv. Den enda jag har svårt för i boken är flickvännen Sandy, jag räknade ut hennes förmåga tidigt i förra boken och hon och jag klickar inte tyvärr. Däremot uppskattade jag verkligen att man som läsare fick följa Alex och när han räddade Maddox som liten.
I förra boken ville jag ha lite mer superhjälte-action vilket den här boken helt klart bjöd på. Det blev en perfekt balans mellan ungdomslivet och alla dess svårigheter och spänning, kamp mellan Supers och Människans sista hopp. Givetvis nystas det upp mer kring Maddox förflutna. Den avslutar verkligen på topp så att man bara vill kasta sig över nästa bok, som inte har kommit ut ännu. Boken tar upp ämnen som är applicerbara i dagens samhälle och hur klimatet är bland ungdomar. Rekommenderar boken för de som gillar ungdomsböcker, urban fantasy och superhjältar.

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: