“Mytomanen” av Sofie Sarenbrant

Fakta

Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Bookmark Förlag
Utgiven: 2020
Antal sidor: 414
Genre: Deckare
Serie: Emma Sköld del 8
ISBN: 9789189007475

Handling

Efter en orienteringsdag i skolan hittas en pojke död i Ålstensskogen. Kroppen är illa tilltygad och värdesakerna försvunna. Misstankarna riktas mot ett ungdomsgäng som har knivrånat jämnåriga i Bromma.

Kriminalinspektör Emma Sköld måste lösa fallet innan mördaren slår till igen, men hon har en känsla av att det är något som inte stämmer. Och vad är det hennes kolleger döljer? Ibland är sanningen för svår att uttala

Omdöme

Efter att ha haft ett ganska långt avbrott från deckare, jag har varit så otroligt mätt på dem då jag läste det väldigt mycket tidigare, så har jag börjat läsa det lite igen. Och jag gav mig på ett säkert kort, jag har alltid gillat Sarenbrant böcker och följt Emma Sköld-serien. Denna gjorde mig inte besviken.

Boken är välskriven, det är korta kapitel vilket gör att boken får ett högt tempo. Språket är träffsäkert och det byggs upp mycket spänning och många trådar och parallella spår som skickligt vävs ihop. Givetvis finns det längre trådar som löper genom hela seriens gång som bland annat Emma och Nyllets relation. Det är flera olika perspektiv i boken och det är intressant att följa de olika karaktärerna. Däremot upplever jag inte så mycket karaktärsutveckling för Emma, vilket inte är så konstigt när det är den åttonde boken, det är desto mer intressant att följa Nyllet i hans känslokaos. Handlingen är spännande, har ett flertal vändningar som man inte riktigt ser komma och slutet! Ja, det avslutar med en cliffhanger som gör att man vill ge sig på nästa bok.
Precis som andra böcker av Sarenbrant belyser samhällsaktuella ämnen vilket gör att boken känns ännu mer.

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️

2 thoughts on ““Mytomanen” av Sofie Sarenbrant

Add yours

  1. Hej jag kan berätta att varför kan de inte göra film med Emma Sköld jag som älskar såna deckare som Beck Wallander irina hyss tex

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: