“Skyddsängeln” av Sofie Sarenbrant

Fakta

Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Bookmark förlag
Utgiven: 2022
Antal sidor: 397
Genre: Deckare
Serie: Serien om Emma Sköld del 9 (recension av del 8 finns här)
ISBN: 9789189298057

Handling

Körsbärsträden står i full blom, men kriminalinspektör Emma Sköld kan inte glädjas över den annalkande påsken. Sju månader har gått sedan en nära kollega försvann spårlöst före en rättegång. Hon är fast besluten om att hitta honom, död eller levande.

Samtidigt som polisen lyckas gripa indrivaren som sist såg kollegan i livet, får Emma ett oförklarligt mord på halsen. En äldre man hittas död på ett övergivet mentalsjukhus. Men det är när hans identitet framkommer som hon blir besatt av att lösa fallet.

Omdöme

Som vanligt vid Sarenbrants böcker är det ett bra flyt i texten och korta kapitel som gör att man får ett högt tempo i läsningen. Handlingen är spännande och det går verkligen att känna Emmas frustration i fallet. Tvisterna är välbyggda och jag gillar verkligen galleriet av karaktärer. Som vanligt får man även följa relationerna mellan karaktärerna som sträcker sig över serien, det nystas i tidigare händelser samtidigt som det läggs spår inför nya.
Boken tar även upp ett samhällsaktuellt ämne nämligen den psykiatriska vården och gör det med bravur. Det här boken kryper mer under mitt skinn än vad tidigare av hennes böcker har gjort.

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: