“Själsfränden” av Sofie Sarenbrant

Fakta

Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Bookmark förlag
Utgiven: 2022
Antal sidor: 444
Genre: Deckare
Serie: Serien om Emma Sköld del 10 (här finns recension av del 8 och del 9)
ISBN: 9789189393394

Handling

Stockholms stad breder ut sig som en kuliss med sina sprakande höstfärger. En slående utsikt, tills kriminalinspektör Emma Sköld stannar med blicken på en kvinna som balanserar på fel sida om räcket på Västerbron.

En vindpust tar tag i det långa mörka håret och Emma håller andan. Hur ska hon hindra kvinnan från att hoppa och falla fritt tjugosex meter, rakt ner mot en säker död? Och inte bara hon, utan även spädbarnet i hennes famn.

Omdöme

Boken har bra flyt, högt tempo och språket är som vanligt träffsäkert. Jag tycker det är intressant att även få följa offret i det här fallet och vad som fick henne att till slut ställa sig uppe på bron, även om man ganska så tidigt hade en föraning. Det är mycket som bygger för spänning i den här boken, bland annat när den lilla flickan försvinner och när en figur från tidigare böcker gör intåg igen med mål att hämnas på Emma och Nyllet men tyvärr faller upplösningen lite platt för min del. Visst är det spännande tvister och adrenalinpåslag men jag hade ändå mer att önska. Överlag vet jag inte riktigt varför boken inte riktigt grep tag i mig som jag önskar att den gjorde. Förutom att det var ett litet spädbarn som var försvunnet belyser den viktiga ämnen som bland annat självmord, men även att man ska vara försiktig över nätet.

Betyg ⭐️⭐️⭐️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: