Bokpåse och Halloween

Den här veckan började inte alls som planerat då jag fick vara hemma och vabba för Wilhelm. Han var svullen och röd kring ena ögat och vi misstänkte att det kanske var en början på en ögoninflammation men det lade sig under dagen och han var pigg och glad som vanligt. Så imorgon får han gå till förskolan igen. Men vi hade en bra dag hemma. Vi hjälptes åt att byta sängkläder, det har blivit en hel del läsande och ritande och efter vi hämtat Melissa var det kurragömma för hela slanten. Wilhelm springer mest efter men han tycker att det är kul så det är ju bra det!
När jag hämtade Melissa på förskolan fick hon även med sig en bokpåse hem. Det är en bokpåse som de skickar runt mellan barnen och det barnet som har påsen får ta med sig en bok hemifrån som de sedan läser på förskolan och sedan tar man med boken hem igen. En riktigt rolig idé! Så imorgon får “Mamma Mu simmar” följa med till förskolan.

Bus eller godis?

Brukar ni fira Halloween? Vi brukar inte göra det, men det kanske bli mer sen när barnen är äldre och gillar att klä ut sig. Vi mötte en del barn när vi var ute och gick, och det är roligt att se de husen som har pyntat ordentligt. Även om vi inte ingår i skaran som har en pumpa utanför dörren så har barn knackat på dörren under kvällen för bus eller godis. Nu hade vi lite godis som vi kunde bjuda på, men hur gör man om man inte vill vara med i firandet? Tycker det känns så himla svårt när de står utanför dörren.

7 thoughts on “Bokpåse och Halloween

Add yours

 1. Tror kanske min dotter gick ut något år med sina kompisar, men inget som jag har varit delaktig i. Vet någon gång när ett gäng killar knackade på svarade jag bus och de såg så förvånade ut och gick där ifrån. Vi hade inget godis hemma.
  Nu när vi bor i lägenhet så kommer ingen, vilket jag tycker är skönt.
  Vi var på en Halloween maskerad i år vilket var superkul, så mycket vill jag fira Halloween
  Kram Kajsa

 2. Jag tycker det är lite kul med halloween och två av mina barnbarn bara älskar det. I helgen var mellersta tjejen på halloweenfest och hon var noga att påpeka att hon varit på just FEST och inte KALAS 🙂 Till helgen ska hon har halloweenfest hemma. Kul ide med bokpåsen. Kan bli en variation på böcker då.

 3. Bra idé med bokpåsen, halloween är nog viktigare för barnen, men kan hålla med om att det är svårt att säga nej till utklädda barn som ringer på dörren..

 4. Vi firar alltid men inget värsta grejen mest sonen som älskar att pynta rummet, ha halloween middag och sånt. Vi går aldrig ut bus eller godis. Inget han har frågat efter 🤪

 5. Toppen bra grej på förskolan med bokpåsen. Där de knyter flera av de mål som står i LPFÖ med hemmet. Me Like på sånt.

  Halloween ‘är mysigt. Trist att det inte var stort i vårt land när jag var barn

 6. Gillar verkligen idén på bokpåsen det gör ju dels att man ökar läsarintresset hos barn vilket jag tycker är bra. Mamma Mu är så underbar 🙂

 7. Va bra att de får vara med när byter lakan osv så det blir att de hjälper till. Tråkigt att han fick nästa ögon inflammation men tur han modde bättre sen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: