Tidsomställning, smakbox och NaNoWriMo

Som vanligt när man har ställt om till vintertid så känns det som man får så otroligt mycket tid eftersom man vaknar en timme tidigare. Efter frukost bar det av mot City gross för veckohandling och sedan var det lite lek innan det var dags för att ordna med maten som idag blev champinjonsoppa med krutonger och knaperstekt bacon och baguetter till. Barnen mumsade mest baguetter då soppa inte alltid är en hit här hemma. Vi kom även ut på en långpromenad i solen och passade även på att ta med några kassar förbi återvinningsstationen. Så skönt att få lite ordning på hemma inför kommande vecka, och på tal om ordning så hade Joakim och barnen städat hela huset igår när jag var iväg på skrivdag. Riktigt lyxigt att komma hem till kan jag säga.

Leverans från smakbox

Det var inte bara ett nystädat hus som var lyxigt att komma hem till igår. När Joakim fyllde år gav jag honom en prenumeration på smakbox och är valde vi även till frys-tillägg vilket innebär att man även får frys och kylvaror. Det var en hel del spännande och roligt saker som vi har fått. Det var stor variation på sakerna allt ifrån filmjölk, bröd och tomatsås till glass och snacks. Mycket som vi förmodligen inte hade köpt själva och det är exakt det som är det roliga – att testa nytt!
Det lämpade sig ju väldigt bra att vi skulle göra hemgjord pizza på kvällen så då körde vi på pizzabotten vi fick med i boxen som hade morot och kikärtor i sig. Riktigt god måste jag säga! Än så länge har vi hunnit testa den rökiga räkröran, bär och ingefärsshoten och ostbågar med smak av stilton (en ost). Ser fram emot att testa mer framöver!

Under eftermiddagen har det var memoryspel och pärlande. Jag har även hunnit att beta av några kapitel i manuset som jag testläser som jag planerar att vara klar med innan första november. Vad händer i november kanske ni undrar? De som är med i skrivarsvängen kanske har hört talas om utamningen NaNoWriMo tidigare vilket är Nationel Novel Writing Month vilket innebär att man ska skriva 50 000 ord på ett manus under november., vilket i genomsnitt är 1 667 ord om dagen. Även om jag gärna är med i peppen så kommer jag inte riktigt att köra så hårt i år, utan mitt mål är att skriva klart två manus och den totala mängden ord för landa kring 40 000 ord. Och om det ska fungera så måste min fria tid om kvällarna hängivas helt åt skrivandet så nu köttar jag på med att läsa klart manuset.

Nu har mörkret fallit utanför vilket får det genast att kännas väldigt sent även om klockan inte ens är 18. Än så länge har jag inte märkt av något kring att barnen har påverkats av tidsomställningen men det återstå att se hur smidiga de är att väcka imorgon. Påverkas ni mycket av tidsomställningen?

One thought on “Tidsomställning, smakbox och NaNoWriMo

Add yours

  1. Hade smakbox ett tag, den var bra i början tyckte jag men sedan blev det tyvärr för mycket repriser av samma saker så då slutade jag med den.. Men de hade ganska intressant innehåll ibland

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: