Skrivdag i Motala

Idag var det att gå upp vid klockan sex, visserligen var det sovmorgon mot tiden jag brukar gå upp när jag jobbar men det var riktigt mysigt att vara uppe innan resten av familjen vaknade. Det blev en lugn frukost och väskan packades inför dagen. Skrivdag stod på schemat! Och vid halv åtta åkte satte jag mig i bilen och begav mig mot Motala. Jag kom en stund innan Hanna och hann promenera runt lite och njuta av solen och höstvädret. Tyvärr blåste det en hel från Vättern men vackert var det.

När Hanna dök upp tog vi plats inne på café Rönnerdahls som öppnade tidigt då de även serverade frukost. Med varsin kopp te och fralla installerade vi oss vid ett bord med sjöutsikt. Det snackades böcker och skrivande och allt som skett sedan vi sågs senast. Efter det drogs skrivsprintarna igång. Det var lite seg startat för oss båda, men sedan flöt orden på. Vi fick byta plats från den inglasade delen för till slut blev det alldeles för varmt.

När det var dags för lunch gick vi vidare till Hamnkrogen som bara var ett par steg ifrån och åt varsin vegetarisk hamburgare. Mätta och belåtna gick vi en promenad och landade till slut in på ett annat café i centrum för nästa skrivpass. Med varsin motiverande kaka som belöning så skrev vi så att fingrarna glödde. Den där kladdkakan smackade riktigt gott ska ni veta! Dock har jag varit extremt dålig på att ta kort idag, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det har varit mer fokus på skrivandet.

Dagens ord landande på strax över 2200 och jag har kommit förbi en transportsträcka för att komma till en desto roligare scen. Det har blivit en hel del snack kring marknadsföring, releaser, förlag, avtal och givetvis manusen som vi skriver på just nu. Otroligt skönt att ha en likasinnad att träffa och prata och skriva med. Jag har märkt att jag är så mycket effektivare under de skrivpassen vi har tillsammans jämfört när jag sitter ensam hemma och skriver. Nästa skrivträff blir förhoppningsvis efter jul, det beror lite på hur Hanna känner sig vid den tiden eftersom hon kommer vara höggravid då. Men förhoppningen är att vi ändå ska lyckas få till en träff innan de får tillökning.

4 thoughts on “Skrivdag i Motala

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: