“Havsvikens bokcafé” av Caroline Hurtig

Fakta

Författare: Caroline Hurtig
Förlag: Seraf förlag
Utgiven: 2022
Antal sidor:
Genre: Feelgood
Serie: Havsviken, del 1
ISBN: 9789189522190

Handling

Efter år av ofrivillig barnlöshet tvingas läkarna att plocka ut Lunas livmoder. I samma stund lämnar hennes man, sedan tio år, henne att hantera sorgen själv.
Luna är trettiosju år, skild och barnlös, inget i livet har blivit som hon tänkt sig. Plötsligt ska hon börja om och skapa sig ett nytt liv. Hon köper en bokhandel i den gamla kustorten Havsviken med ett mål. Hon ska läka sitt krossade hjärta med böcker och choklad. Men Luna finner mer än vad hon väntat sig. Och hur kommer man över sorgen att aldrig få barn?

Omdöme

Den här boken är en käftsmäll av känslor och lyfter endometrios, IVF och ofrivillig barnlöshet. Den är uppriktigt och utlämnande och känslorna lyser igenom. Trots att den berör det här tunga och viktiga ämnet finns det mycket värme och hopp i boken, och jag blir så sugen på att öppna ett bokcafé när jag läser denna. Karaktärerna är underbara och lätta att ta till sig, och som vanligt fängslas jag av det vackra språket. Älskar dessutom Lunas mantra – böcker och choklad. Boken förmedlar hopp att skapa en mening med livet när det inte blir som man har tänkt sig.
Ska du läsa en julroman i år tycker jag definitivt att du ska läsa denna.

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️

3 thoughts on ““Havsvikens bokcafé” av Caroline Hurtig

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: