“Likfarmen” av Elin Edberg

Fakta
Författare: Elin Edberg
Förlag: Simusdotter förlag
Utgiven: 2022
Antal sidor: 116
Genre: Skräck

Handling

Sharon Miller har flyttat från Tennessee till en liten avkrok på den västerbottniska landsbygden för att vara med och starta upp ett rättstafonomiskt center där man studerar hur döda kroppar bryts ner under olika förhållanden. Med sig har hon sin fru Hélène, som genom sin bröstcancerdiagnos gjort att döden kommit obehagligt nära. När det värsta sker, hur länge kan du ljuga för dig själv? Och kan man bli galen av sorg?

Omdöme

Språket är otroligt välbyggd och det märks att allting är noga avvägt. Sharon är en väldigt rationell och kantig karaktär som hellre spenderar sin tid med lik än att socialisera med sina kollegor, vilket gör att hon kanske till en början är svår att relatera till men samtidigt är hennes karaktärsdrag helt perfekt för storyn. Det märktes att författaren har gjort mycket efterforskningar kring hur kroppar bryts ner och den här processen är väldigt snyggt gestaltad. Och själva miljön i sig gör att historien också blir mer obehaglig. Pulsen höjs flera gånger under historien, det finns hela tiden ett känsla av att någonting kommer att hända och alla dessa kryp som det till slut känns som att de krälar på en själv. Den stora plottwisten listade jag ut tidigt men det gör den inte mindre obehaglig. Både känslor och miljöer är vackert gestaltade och det finns mycket sorg inbäddat.
Tyvärr upplevde jag texten som väldigt kompakt vilket försämrade läsupplevelsen då det tills slut blev lite jobbigt för mitt huvud.

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️

3 thoughts on ““Likfarmen” av Elin Edberg

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: