”Tankar får först tår, sedan fötter och därefter växer benen ut – Jonnas bok” av Elisabeth Lendelund

Fakta
Författare: Elisabeth Lendelund
Förlag: Skimra nu förlag
Utgiven: 2023
Antal sidor: 424
Genre: Feelgood
Serie: Älvaliv – för en ny värld (Del 2) Recension för del 1 hittar du här
ISBN: 9789152739266

Handling
Jonna föds i Indien och lever med sitt trauma då hon adopterades bort och kom till en helt ny värld. Rädslan för övergivenhet ligger som en dimma mellan henne och livet. Behovet av att skapa något bestående och aldrig behöva vara ensam fick Jonna att skapa ett själshem som erbjuder allt det hon älskar av miljö, gemenskap, yoga, workshops och kurser. Hon bjuder också in till en systercirkel. Elva kvinnor kommer samman och genom att visa sig för varandra i närvaro och sanning, blir det till stor hjälp för varandra. Är det en slump att de träffas?
Amrita och Hannes träffas i Indien i början av sjuttiotalet och deras möte får konsekvenser från en världsdel till en annan

Omdöme

Språket är målande och vackert och bidrar till att sätta en behaglig stämning i boken. Som läsare får man följa flera karaktärer och deras livsöden som sammanflätas på ett bra sätt. Boken innehåller både mycket värme och svärta och emellanåt gör det riktigt ont i magen när man läser om Jonnas uppväxt. Emellanåt kan handlingen vara lite för långsam för min smak men den väcker tankar och känslor, och det finns hela tiden ett stråk av värme.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: