Familjedag

Igår var det dags för en familjedag med min familj. Mina föräldrar gav i julklapp att vi alla skulle ha en heldag med aktivitet tillsammans och igår var det äntligen dags.

Vi möttes upp hemma hos mina föräldrar strax innan 11 och sedan bar det av österut. Det var bara mina föräldrar som visste målet så vi andra fick snällt följa med. Längs vägen stannade vi för picknick med medhavd pastasallad längs Svartån. Sedan åkte vi vidare och hamnade till slut vid Skullaryd Älgpark. Där fick vi åka på safari genom djurhängen och se på kronhjortar, älgar och dovhjortar. Riktigt uppskattat hos stora och små, även om barnen tyckte det var roligast att åka i vagnen bakom traktorn.

Efter en kort fika åkte vi vidare till nästa ställe nämligen Forssa kvarnagård. En familjegård där de maler sitt eget mjöl och bakar med det i sitt gårdsbageri. Vi började med en guidad tur inne i kvarnen för att sedan gå vidare till gårdscafét där vi fick göra egna vedugnsbakade pizzor, givetvis med mjöl från kvarnen. En massa bra tips på hur man ska baka pizza och förslag på toppningar fick vi också. Riktigt gott smakade det! Jag kunde inte bestämma mig vad jag ville göra för pizza så jag körde på olika på vardera halva. Ena bestod utav creme fracihe istället för tomatsås, hasselnötter, päron, ädelost och när den kom ut ur ugnen ringlades honung över. Andra halvan var tomatsås, grönkål, serranoskinka och hårdost.

Jag kan varmt rekommendera ett besök till Forssa kvarnagård om ni har vägarna förbi Nässjö. Det ligger otroligt vackert, trevlig personal och utsökta pizzor och bakverk.

En riktig lyckad familjedag blev det och aktiviteter som passade både stora och små. Man lagom trött sen när vi kom hem till mina föräldrar där vi skulle sova över natten. När barnen var lagda satt vi fyra länge och pratade och när blev dags för kvällspromenad med hunden blev det en betydligt längre promenad än vad jag och mamma först tänkt. Men det var otroligt skönt ute och mysigt att gå och prata bara hon och jag.

Idag tog även jag och Joakim en längre promenad med hunden medan mina föräldrar rastade barnen i lekparken. Sedan slöt vi upp allihop och fikade på berget mitt emot deras hus. Sådana här upplevelser har jag gärna mer utav!

Hoppas ni har haft en bra helg!

3 thoughts on “Familjedag

Add yours

  1. men så rolig present ni fick. Hade gärna gjort något sådant, men tyvärr funkar det aldrig med mina barn.. alltid någon som sätter sig på tvären hihi

  2. Kantänka mig att ni hade trevligt, jag har varit på liknande utflykt på annan ort med barnen och det är jättetrevligt att titta på älgar och besöka kvarnar, kul också att få mera tips till pizzabakandet. Sedan är det ju väldigt trevligt att göra saker tillsammans med familjen också. Ibland är enklare utflykter faktiskt dom mest minnesvärda

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: