Färgval!

Det här med att bestämma fäger till både väggar och golv är inte helt lätt. Igår var vi på Happy Homes och kollade på fäger och beställde även fasadfärgen. Vi kommer att ha tjärvitriol som färg på fasaden vilket är en lasyrfärg, jag hade aldrig hört talas om den innan Joakim pratade om det för ett par år sedan när han jobbade på ett bygge i Tranås. Det är faktiskt en väldigt snygg färg och tålig, vi tänkte mycket på kvaliten när vi valde vilken färg vi skulle ha och en stor del i beslutet är att den ger ett djupgående skydd istället för bara ett ytligt skydd som andra fäger ofta gör. Det var ett ganska enkelt val i jämförelse med vilka färger/tapeter som ska vara på väggarna i de olika rummen. Så vi har kommit fram till att vi börjar med att måla alla rum vita och så får vi bo in oss ett tag och bestämma färger i ett senare skede. Alla rum förutom sovrummet som blir mörkblått. Varken jag eller Joakim har någonsin haft en tanke på att ha ett mörkblått sovrum innan vi flyttade till huset vi bor i nu, men det är en underbar färg att ha i sovrummet. I lägenheten vi hade innan hade vi ett vita väggar och det är så stor skillnad. Med den blåa färgen känns det mer mysigt, vi båda sover bättre eftersom det blir mörkare i rummet och det ger en mer lugnande känsla.
 
 
 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: