Huset dag 1

Idag påbörjade vi äntligen själva huset. Det har kommit en hel del snö här uppe i Linköping och framförallt i Nykil, vilket gjorde att det var en hel del snö att skotta av från plattan. Men fördelen är att vi förhoppningsvis kommer få vita vintrar i framtiden när vi bor där. Jag är helt slut i mina armar och axlar efter allt skottande och bärande som jag har gjort idag. Joakim har prefabicerat väggen mot vägen så den är klar inför resning, vilket är den längsta prefabricerade väggen vi kommer ha på 14,5 meter. Under tiden har jag burit in en del av vår panel in i garaget så att den är redo för målning. Vi har även hunnit kapa reglarna för nästa vägg som blir ihopsatt imorgon. Det känns som bygger flyter på bra, och vi har även varit och hämtat våra 50 liter tjärvitriol idag så nu kommer vi även kunna börja måla panelen. Nu blir det bara mer och mer som går att göra med huset, så det finns ingen risk att vi går sysslolösa där ute. Förhoppningsvis hinner vi göra klart alla 4 väggar imorgon och resa dem, dock är det lite osäkert om vi kommer orka att resa den högsta väggen själva. Ikväll slår vi till på stort och går ut och äter för att fira att det är fredag och att vi har kommit igång med huset. Även om vi gärna vill jobba mycket med huset och få det klart får vi inte glömma att ta hand om oss också. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: