Huset dag 3

Bygget rullar på i en bra takt. Vi trotsade kylan idag när vi gav oss ut till tomten, termometern i bilen visade -11 gader som lägst. Men som tur var så hade vi tagit med oss en kolgrill så vi kunde elda vårt spillvirke, perfekt en dag som denna när man var frusen om fingrarna. Vi har delat in själva huset i två etapper, så vi reser väggarna på en del först och gör klart den med tak och gips innan vi går vidare och reser nästa del. Idag har vi hunnit resa en av de bärande innerväggarna, sätta i balkar i alla väggarna som är resta, sätta upp en limträbalk mellan två väggar, sätta upp pelare, skruva fast vinklar för takstolarna och även fixa till syllen för ena gavelväggen. Det blir en del när man väl börjar räkna upp allt. Vi har även satt ihop vår nya ställning som är 4 meter hög, men när man står på den så når man cirka 6 meter upp. Och jag med min höjdrädsla fick så högst upp och skruva vinklar, tro det eller ej men det finns faktiskt bildbevis (se nedan). För varje regel som sätts så börjar man inse mer och mer att det kommer att bli ett hus och det kommer bli grymt bra. Det är ganska otroligt att vi har kommit såhär långt som vi gjort hittills, för ett tag trodde vi inte ens att vi skulle hinna gjuta plattorna innan årsskiftet och nu kanske vi till och med kommer ha takpapp på en del av huset innan 2018. 
Vi satsar på att åka ut till tomten på onsdagkväll och sätta upp två takstolar så att Joakim kan sätta de båda gavlarna på torsdag när han är ledig. 
 
 
Den första innerväggen är nu rest!
 
Vår nya ställning, värd varenda krona! Till och med jag vågar gå upp högst upp i den, fast jag tycker fortfarande att den är obehaglig, men vill man ha ett hus så får man snällt ge sig upp och skruva ändå. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: