Huset dag 6 och 7

Nu kommer en uppdatering om husbygget. Både igår och idag var min ena bror här uppe i Linköping och hjälpte Joakim med huset. De har gått upp samtidigt som mig så frukosten har serverats vid 4.50 och sedan har det burit av till tomten. Nu har en hjärtvägg kommit upp, luftningen är klar och takfötterna är på plats. Det börjar mer och mer likna ett hus för varje dag vi spenderar på bygget. Eftersom det inte var lönt att börja med råsponten idag innan min bror skulle åka så har dem spenderat eftermiddagen och göra lite små saker. De är minst lika viktiga som de stora delarna för att huset ska bli klart. Så nu är taket på garaget redo för plåten som ska på senare under våren, och ännu mer panel är redo för målning. Det gäller att hela tiden förbereda inför nästa steg när man kan, så att alla saker finns och att det bara är att börja när det väl är dags för det momentet. Imorgon är det dags för oss att börja med råsponten. Vilket kommer vara väldigt tungt och tidskrävande, men jag får göra det bästa jag kan. Jag är varken lika stark eller van att jobba på tak som Joakim. Under helgen måste vi även ge oss av och köpa en ny cirkelsåg för den vi har nu sjunger på sista versen. Vem hade kunnat tro att verktygen bli slitna av att bygga hus? Inte för att Joakim har något emot att åka och handla nya verktyg, som ett barn i en leksaksaffär. 
 
Takfötterna är på plats!
 
 
 
Vår kära hjärtvägg, nu kan man börja se vart köket slutar och vardagsrummet börjar. 
 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: