Huset dag 21

Idag kan man verkligen säga att vi trotsade kylan. Det var riktigt kallt ute idag, termometern visade -10 grader när vi gick upp och inne hade vi bara 15 grader. Så man var lite småfrusen redan innan vi åkte iväg. Självklart var det även isdimma ute i Nykil vilket gjorde att det var riktigt kallt hela tiden. När vi åkte hem visade termometern fortfarande -8 grader. Det var en väldigt trög början idag då vi båda gick och frös väldigt länge. Som tur var så hade vi vår grill där vi eldar upp spillvirke som vi fått. Tanken var först att jag skulle såga panelen och Joakim sätta upp den men jag klarade inte av att stå still så länge i kylan som det blir när man sågar. Det funkar inte när tårna blir så kalla att de börjar göra ont. Så medan han sågade och satte upp panelen så hämtade jag ny panel från garaget och städade även upp lite bland vårt virke. Vi har en man som hämtar det virket inte vi vill ha. Han vill gärna ha virket eftersom han eldar med ved hemma som uppvärmning och det är skönt för oss att slippa åka och slänga allt på sortergården, så det är verkligen en win-win situation. Nu har han iallafall en riktigt stor hög att hämta. 
När vi båda fått upp mer värme i kroppen så kunde även jag hjälpa till mer med panelen, måla kanterna på panelen och serva Joakim med diverse saker. Vi har nu satt färdigt en gavel med panel och vi är så nöjda. Denna helgen har vi kommit längre än vad vi hade trott från början så det är riktigt bra. Nu försöker vi även bli av med lite byggmaterial som vi har fått över som bara ligger och tar plats nu. 
 
Första panelbiten på plats!
 
 
Vårt fina musband i plåt. I vårt hus kommer det inte komma in några möss!
 
 
Gaveln är färdig! Vi ska måla undersidan av taket också men det blir en dag när det är lite varmare i luften. 
 
 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: