Uppdatering

Ja, det var ett bra tag sedan jag skrev sist. En del av anledningarna är tidsbrist och även att sidan har legat nere ett tag pga. den nya lagen. Men nu verkar allt fungera som det ska igen. Så jag ska försöka summera lite vad som har hänt den senaste tiden. 
Garaget är nu klart, golvet är målat, golvlisterna är på plats och även belysningen. Det är bara elektrikerna som ska göra klart det sista med elen men det är inget mer vi kan göra där inne. I förrådet har vi fått upp lite inredning i form av Elfa hyllor, vi börjar med den inredning och sedan fyller vi på allt eftersom vi märker vilket behov vi har. 
Om vi istället går över till huset så är golvet lagt i hela huset och vi är så nöjda med det, det är riktigt mjukt att gå på och slitstarkt. Alla innedörrar är på plats så nu går det äntligen att låsa om man behöver gå på toaletten. Apropå det så har vi nu vatten i huset, och värmepumpen är på plats. I måndags kom våra badrumskomoder och även de har hittat sina platser. Så badrummen är också klara, det är bara elektrikerna som bli klara. Alla sovrum är också klara och idag har jag byggstädat de tre små sovrummen så de är klara för inflyttning. 
Vi har satt upp all garderobsinredning och även skjutdörrarna, och det blir riktigt fint. Dock behöver vi byta en spegeldörr som har fått sig ett märke när den transportades men det är inte hela vägen. Vi var ett tag lite oroliga att vår hall skulle kännas mörk eftersom vi inte har så mycket ljusinsäpp där, men sidoljuset bredvid ytterdörren i kombination med ljust klinker och ljusa garderobsdörrar gör verkligen susen. 
Förra veckan så la Joakim taket på garaget och huset. Det enda som återstår där nu är att klä in skortenen med plåt och sätta dit hängrännor och stuprör. 
Vi har fått nästan alla våra vitvaror, och de blir suveränt. Det börjar verkligen kännas att det inte är långt kvar. På måndag så drar dem in fiber i huset, och i fredags fick vi vår soptunna. 
Det har varit lite strul med banken under den senaste tiden då vår förra bankkvinna gick på föräldraledighet och lämnade över till en kollega. Dock så gick inte den överlämningen smärtfritt, då banken tappade bort ett antal fakturor vilket gjorde att de inte betalades in i tid. Så vi har fått en del påminnelser, och efter ett antal mejl med banken så har de hittat de fakturorna och insett att det är dem som hade gjort fel och inte vi. Så nu ska de kompensera för det, vilket låter bra. Det är mest en princip sak att det inte återupprepas. 
 
Det som oroar oss mest nu är elektrikerna, vi hoppas att de blir klara i tid. Vi har inte så mycket kvar att göra i huset, och de har lovat att de inte ska sinka oss men just nu känns det som att det kan bli så. De ska komma två dagar nästa vecka, men de kommer nog inte bli klara då för de har en hel del kvar att göra med programmering, larm och elskåpet. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d