120 dagar kvar

Idag är det exakt 4 månader tills vår lilla knodd är beräknad att komma. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker att tiden har gått snabbt eller inte. På ett sätt vill man bara att det ska bli den 19:e mars och att den lille behagar att komma ut då, men samtidigt så känns det rätt otroligt att jag redan varit gravid i 5 månader! För varje dag som går så känner jag mer och mer dess rörelser och med tanke på att Joakim knappt kan sitta still i 5 minuter så är det inte konstigt att det känns som är det är en blandning mellan kickboxare och gymnast som härjar där inne.

Jag kan faktiskt säga att jag mår bra i graviditeten nu. Visst är jag tröttare än vanligt men det är ingenting jag lider utav. Mörkret och långa stressiga dagar på jobbet gör ju inte direkt saken bättre. Jag är mest glad att illamåendet är över. För mig började det omkring vecka 10 och höll i sig fram till vecka 20. Under de här veckorna var jag glad om jag fick behålla någon mat och låg mest utslagen i sängen eller soffan.
En del har frågat om jag har fått några cravings ännu, och det har jag faktiskt inte. Ärligt talat så har jag ingen matlust alls, jag äter för att jag vet att jag behöver det och inte för att jag är sugen. Som tur är så smakar det mesta gott när jag väl äter.
Magen växer på som den ska iallafall och nu syns det att jag är gravid och inte bara börjat bli tjock. Hur mycket jag har gått upp i vikt har jag ingen koll på eftersom det är lite ångestfyllt att ställa sig på vågen och veta redan innan att vikten har ökat. Jag som under flera år arbetat hårt för att gå ner i vikt och hålla mig på en sund vikt tycker att det är jobbigt att se den öka även om jag vet att man ska gå upp när man är gravid. Men tankarna börjar komma hur jag ska gå ner allting igen och därför känns det bättre att inte väga sig och slippa den ångesten. Nästa vecka är det dags för besök hos barnmorskan, och jag har ingen aning om vad vi ska göra då.</div

detkaosvikallarvardag

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
%d bloggare gillar detta: