Julmys och adventspyssel

Denna helg har vi haft mycket julkänsla. Igår var vi på julmarknad på Rudenstams tillsammans med ett vänpar till oss. Ärligt talat hade vi lite högre förväntningar på marknaden, men det var ändå mysigt att vara där. Men det är ingenting vi kommer åka ner till Jönköping för att gå på. Tanken är att vi nästa helg ska gå på julmarknaden i gamla Linköping, och den tror jag kommer vara riktigt bra. 
Så idag blev det en hel del fix här hemma med att byta sängkläder och handdukar, tvätta, sätta upp resten av adventssljusstakarna och lite adventspyssel. 
 
Vi tog med oss katterna ut på en promenad i skogen. De var inte så sugna på att gå ut i kylen men när vi väl fått ut dem så var de glada när de fick springa av sig lite i skogen bakom huset. Och vi hittade lite kottar, mossa och pinnar som jag kunde ha till lite adventspyssel. 
 
Jag hade först planer på att köpa lite ris att ha i krukan, men varför ska man gå och köpa det när man har skogen precis bakom huset? Så enkelt att bara dra en ljusslinga igenom pinnarna och sedan får man en trevlig belysning i hallen. 
 
Mossan och kottarna fick först hamna på tork ovanpå vår kamin då täljstenen fortfarande var varm efter morgonen eldning. Tallkottarna öppnar sig så fin när man torkar dem och det blir lite mer liv i det hela. Grankottarna ligger fortfarande på tork och jag inte riktigt bestämt hur jag ska använda dem än. 

2 thoughts on “Julmys och adventspyssel

Add yours

  1. Hejsan! Kul att du tittade in hos mig. Belysningen på riset i hallen är jättefint. Det blir spännande att se vad du gör med kottarna sedan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: