Jetmotorprojektet inklusive första testförsöket

Idag kommer en uppdatering om Joakims jetmotorprojekt. Jag ber om ursäkt att det tog lite tid med detta inlägg, men det var en del strul med att få till filmen på jetmotorn så att vi kunde visa den här. 
Joakim har lagt mycket tid de senaste veckorna på att göra klart sin jetmotor. 

Den kasnke inte är den snyggaste jetmotorn direkt, men det är helt hemmagjord med hjälp av en 3D skrivare, metallsvarv, diverse handverktyg, ett oklanderligt ögonmått och lite hjälp med tillverking av träpuckar av en granne. 
Det är tur att garaget är stort och det finns en arbetsbänk som han kan arbeta vid. Nu under ledigheten har jag knappt sett skymten av Joakim under flera timmar av dagen då han har hållt på för fullt i garaget. Vi gjorde ett litet test försök att starta jetmotorn på nyårsafton vilket inte gick så bra. 
Men däremot gick det mycket bättre på nyårsdagen, se själva i filmen nedanför! 
 
 
Den startar och går, men den varvar inte upp tillräckligt mycket för att bli självgående. Så några justeringar behöver göras. Så nu håller Joakim på att gnugga sin geniknöl för fullt för att lösa det. Fortsättning följer… 
 
 
 
 
 
 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: