Stress, lite otur och goda nyheter

Idag var det läkarbesöket som stod på schemat. Hela förmiddagen var jag nervös och ganska stressad för det, och det var många tankar som snurrade i huvudet. Tänk om jag inte får sjukskrivning, hur ska jag göra då? Kommer jag klarar det om jag bara får 50%? Hur ska jag göra med försäkringskassan osv. ? Efter lunch var det dags att åka till läkarbesöket. Som tur är så gillar jag att vara ute i god tid. När jag skulle starta vår ford så gick den inte igång, jag försökte flera gånger tills jag insåg att batteriet var slut! Den gravidhjärna jag har hade inte vridit tillbaka “lampratten” helt vilket resulterat i att parkeringljuset varit igång hela natten. Det tillsammans med en temperatur på 9 minusgrader är inte ett bilbatteris bästa vän. Då blev jag lagom stressad kan jag säga. Jag kollade busstabellen och bussen hade gått för fem minuter sedan och nästa skulle inte. gå förens om en timme. Så en väldigt stressad Elina fick ringa till Joakim och fråga vart vi har startkablar och batteri i garaget. Att bära ett 20 kg bilbatteri gjorde inte direkt smärtan i ryggen och bäckenet bättre, men vad skulle jag annars göra? Så via telefon fick Joakim guida mig hur jag skulle få igång bilen. Jag har aldrig själv startat en bil med hjälp med startkablar innan. Bilen gick igång på första försöket. Vilken lättnad. Då var det bara att kasta in batteri och kablar i bilen ifall den inte skulle vilja starta när jag skulle åka hem. Dock var inte min otur slut där. Jag skulle ju stänga motorhuven också. Jag hade lite problem med att lossa på pinnen som håller uppe själva huven vilket ledde till att jag dra till lite hårdare. När jag gjorde det kunde jag inte riktigt hålla emot när huven föll ned. Olyckligt nog var mitt ena pekfinger i vägen så det blev klämt. Men jag lyckades ta mig iväg till läkaren lagom stressad och med ett ömt svullet pekfinger😭
Själva läkarbesöket gick jättebra. Läkaren var helt fantastisk. Hon lyssnade på vad jag hade att säga, och det var inte tveksamheter att det var sjukskrivning som gällde. Hon frågade om jag trodde att jag skulle klara av att jobba 50% och då svarade jag nej. Jag kan ju inte ens gå till bussen att få ont så jobba 4 timmar är ingen idé för mig. Det var inga problem för henne att skriva 100% sjukskrivning och hon såg till att skriva intyget noga så att det inte ska bli några problem med försäkringskassan. Så nu behöver jag inte oroa mig om sjukskrivningen längre. Jag har fått mitt intyg och jag ska skicka det till min arbetsgivare imorgon. Jag har redan meddelat att det blir sjukskrivning fram till beräknat datum. 
När jag kom hem så började jag att fundera. Vad ska jag göra här hemma i lite över en månad? Visst att jag har börjat finna mig i tanken på att vara hemma. Men över en månad! Jag behöver något att sysselsätta mig med. Även om jag inte kan göra så mycket fysiskt så behöver jag fortfarande stimulans. Jag har lite böcker att läsa men de kommer jag jobba mig igenom rätt snabbt och det kan vara skönt att göra något mer än bara läsa. Så om någon har något förslag på vad jag kan göra med all denna tid så får ni gärna skriva det i kommentar!👍🏼
 
 
 
 

8 thoughts on “Stress, lite otur och goda nyheter

Add yours

  1. Skönt att du fick sjukskrivning. Nu kan du koppla av och njuta att den sista tiden. Om du vill ha sällskap så är jag hemma om dagarna med en liten på 3 månader bor cirka 3 km utanför nykil om du vill pratat fika eller sånt. Sköt om dig. Mvh johanna

  2. Vi kanske kan få till en träff nästa vecka. Du får bestämma om vi skall ses på FM eller eftermiddag. Vill du komma bort så får du gärna komma till mig annars om du har ont så kommer jag till dig. Ha en skön fredag mvh johanna

    1. Jag föredrar på förmiddagen för jag är lite piggare i kroppen då. Jag kan komma till dig, kan vara skönt med lite miljöombyte och du slipper dra iväg med din lilla.
      Ha en härlig fredag så hörs vi!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d