Min förlossning

Slemproppen började lossna i bitar under lördagen och på måndag eftermiddag fick jag molvärk i både rygg och mage. På tisdagsmorgonen kändes det lite som magknip men jag bad Joakim att ha mobilen på ifall det skulle vara något. Under morgonen övergång det mer till värkar som blir kraftigare och tätare. Vid 10.30 ringer jag förlossningen eftersom jag har 3 värkar inom 10 min. De tror att förlossningen är igång men vill gärna att jag försöker stanna hemma lite till eftersom jag är förstaföderska men tycker att jag ska ringa hem Joakim. Sagt och gjort, medan jag tar ett varmt bad så dubbelkollar Joakim förlossningsväskan och fixar mat som vi kan äta innan vi åker. Vid 12 ringer jag igen för att jag har så ont, och vi får komma in. Vid 13.15 är vi på förlossningen men blir inte undersökta förens vid 14. Jag är då 3 cm öppen och har regelbundna värkar. Bi blir inlagda. Jag öppnas långsamt trots att jag har väldigt ont och regelbundna värkar. Jag får TENS för ryggen, gudomligt skönt! Testar kvaddlar för värken i magen, det gör jag aldrig om i hela mitt liv! Under natten får jag taktilmassage, rekommenderas starkt! Och vid 3-tiden får jag EDA (ryggmärgsbedövning), det sticket var ingenting mot kvaddlarna. EDA:n gör underverk, dock fick jag en liten snedfördelning så mitt högra ben domnade bort så det gick inte att stödja på. Den gjorde också så att värkarna försvann. Men då kunde båda jag och Joakim passa på att sova någon timme. Vid 7 bestämde de sig för att ge oxytocindropp för att sätts mer fart på värkarna. Jag började använda lustgasen. Vid 10 tänkte de ta håll på hinnan för att vattnet skulle gå, men det visade sig att det redan hade gjort det! Det var inget som jag märkt något utav😂Jag fick en till dos med EDA vid 12 då jag var nästan 10 cm öppen. Vid 14 började krystvärkarna, lagom till personalskiftet😅 men de var så underbara! Jag hade en barnmorskestudent med på min förlossning och hon var suverän, så noga med att förklara varje steg och jag kände mig i så goda händer. Vid 15.25 var vår lilla tjej här❤ Det tog “bara” strax över 25 timmar från att vi kom in. Det gjorde fruktansvärt ont och jag kände för att ge upp flera gånger men det var så värt det när hon kom upp på mitt bröst. Moderkakan kom snabbt ut efteråt, jag fick två bristningar som blev sydda och förlorade 1,1 liter blod. Så nu ligger vi på BB och jag måste bättra på mitt blodvärde innan vi kan ta oss hem. Amningen kommer igång mer och mer för varje försök så snart är vi nog hemma! 

Vi kom snabbt överens om namnet, Melissa som kändes helrätt på vår lilla tjej❤ Jag är så otroligt tacksam för allt Joakim gjorde under förlossningen för att stötta mig, och jag vet inte hur jag hade orkat annars. Förlossningen var jobbig för honom också, han hade jättesvårt att se mig ha så ont utan att kunna göra något åt det. Men han är redan en så otroligt bra pappa och tar hand om oss båda just nu💕 Den kärleken som sprider sig i kroppen när jag ser Joakim sitta och mysa med Melissa i famnen går inte att beskriva ❤👶 

</div

2 thoughts on “Min förlossning

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: