De första dagarna hemma

I fredags fick vi äntligen åka hem från BB, trots att mitt blodvärde bara hade gått upp till 78 efter järndroppet på torsdagen. Läkaren ansåg att jag inte behvde någon blodtransfusion eftersom jag ändå klarade av att gå till toaletten själv. Och det är jag väldigt tacksam över. Jag fick ordinationen mat, vätska, vila och järntabletter. Och jag blir piggare och piggare för varje dag som går. 
Både jag och Joakim tyckte det var väldigt skönt att komma hem. Det finns inte direkt så mycket att göra på BB, och dessutom var det otroligt kallt inne på rummet så man låg och huttrade under filten. Melissa hade gått ner en del i vikt, men låg fortfarande inom ramen för vad som är okej för att gå hem. Bebisar brukar alltid gå ned i vikt under de första dygnen innan amningen sätter igång.
Det har fungerat jättebra här hemma med Melissa❤️ Vi håller på att hitta ett koncept som fungerar för oss. 
I lördags var vi tillbaka på BB mottagningen för PKU-test och viktkontroll. Hon hade gått ner ytterligare lite till. Så nu låg hon på 2880gram istället. De märkte även att hon var lite gul så de tog provet även på det. För att få bort det gula så behöver hon sola (dagsljus) och äta mer. Melissa har även fått som små blåsor vid halsen och ena armhålan. Vi fick komma tillbaka på söndagen igen för barnläkaren hade inte tid att titta på henne under lördagen. Så då blev det kontroll på vikt igen, och den låg fortfarande kvar på samma. Så hon har inte gått ner, så nu försöker vi få det att börja gå uppåt istället. Blåsorna är det ingen fara med, det är någon hudbakterie som orsakat det. Så nu ska vi badda med alsolsprit och klorhexidin ett par gånger om dagen. 
Eftersom jag har lågt blodvärde så är det svårare för amningen att komma igång, så vi kör även med mjölkersättning. Och det är faktiskt väldigt skönt att kunna kombinera dem båda, för då kan både jag och Joakim mata. Med amningen har det varit en lite olika råd t.ex. amma varannan timme, pumpa minst si och så många gånger per dag, pumpa inte alls etc. så jag känner att jag får hitta det som passar mig bäst. 
Nätterna fungerar bra hittills. Melissa sover bra och vaknar bara två gånger under natten/tidig morgon för mat/blöjbyte. 
En annan sak som många undrar är hur katterna har reagerat. Sixten är lugn och bryr sig inte direkt. Bamako där emot är väldigt misstänksam och svartsjuk. Hon vågar inte gå nära Melissa. Det blir säkert bättre med tiden. 
Igår kom mina föräldrar upp på besök under dagen och fick hälsa på vår lilla dotter. På eftermiddagen/kvällen var min bror Daniel och hans fru Julia här och hälsa på också. Alla blev fästa vid henne direkt, och det är väl inte konstigt med tanke på hur söt hon är 😍 Julias mamma hade också skickat med ett lite paket till Melissa. Det kan finnas en risk att hon kommer bli lite bortskämd med saker😂
Melissa har nu fått lite mer flickiga kläder, en bok och en fin fint som Julia har virkat. Så fina saker!❤️ 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: