Första skörden och utemöbler

Igår var det fullt upp i trädgården. Jag gjorde första ordentliga skörden av basilika. Tre hela burkar blev det! Så nu börjar vi fylla frysen i garaget. Vi vill inte torka basilikan eftersom det tappar så mycket smak så vi fryser bladen direkt istället. Basilikaplantorna mår som bäst när man sködar dem regelbundet, så det är väl bäst att göra som man ska. Det kommer nog bli en hel del framöver, och jag undrar lite hur vi ska få plats med allt. Jag plockade även av citronmelissen ganska bra och på bladen på tork. Så nu har vi citronmelisste 🍵 

Joakim och vår granne fixade matjorden till vår häck som vi ska plantera om två veckor. Så det är bara att sätta igång när skotten är redo.
Idag fick vi tummen ur och åkte och köpte utemöbler till uteplatsen mellan hus och garage, och en dynlåda. 

Visst blev det fint?
Denna veckan som kommer nu så har jag fullt upp. Imorgon är jag nere i Tenhult och hälsa på Jessica och Alice. På tisdag kommer Erik och Nicole hit och stannar tills onsdag. Och om någon har missat det så är det midsommar på fredag☀️ vilket innebär firande och förmodligen regn som vanligt☔

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: