Midsommar i Havik

I år firade vi midsommar i Havik som ligger strax utanför Eksjö. Min morfar har haft sin sommarstuga där i många år och vi brukade spendera mycket tid när vi barn var små. Men nu har det inte blivit alls mycket senaste tiden. Det är en riktig guldklimp bland ängar, skog och nära en sjö. Midsommarfirandet bjöd på dans, lotteri, auktion och självklart fika. Vi fick till och med fint väder, förutom godisregnet. 
Både igår och idag har vi varit ute och fiskat. Och hör och häpna, Joakim har fått fisk! Två stycken till och med. Så nöjd han var. Två riktigt fina abborrar. Melissa har som vanligt charmat alla runt omkring sig, och min mamma har fått passa henne när vi har varit ute på sjön. Så hon är redo för att vara barnvakt på fredagkväll. 
Det var så skönt att komma iväg hemifrån, och jag kan verkligen säga att jag har kopplat av. Idag innan vi åkte hemåt tog jag och Joakim en promenad med barnvagnen och plockade smultron längs vägkanten. Då kändes det verkligen som sommar. Och det var riktigt kul att spendera den med familjen. Vi passade även på att fira min mamma som fyller år imorgon med lite presenter och pannacotta. 
Men men, det vore ju inte oss om vi inte förenade nytta med nöje. Vi hade med oss två vattentankar ned till mina föräldrar så det bar hem till dem efteråt och byta dem mot fyra hinkar med skott till vår häck samt ved till kaminen. Även om det var skönt att vara iväg lite hemifrån så är det otroligt skönt att ha kommit hem igen. Vi kommer nog sova bättre alla tre när vi får sova i våra egna sängar. 
 
 
 
Hoppas att ni andra har haft en bra midsommar också!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d